Eline (20) maakte van haar hobby een internationaal succes

De twintigjarige Eline Loose startte samen met haar vriendinnen in 2011 een blog via de website Tumblr. Deze blog had de naam Imaginenanana en stond volledig in het teken van haar favoriete muziekgroep: One Direction. Wat begon als een hobby, leidde al snel tot een internationaal succes. Zo kwamen Eline en haar vriendinnen in contact met de plantenmaatschappij van de boyband en hadden zij zelfs een tijdje de titel van ‘populairste blog van Nederland’. In dit interview deelt Eline haar ervaringen en geeft ze enkele tips & tricks.
tumblr_logo12
(bron: Tumblr)

Zou je jezelf even kunnen voorstellen?
Mijn naam is Eline Loose. Momenteel ben ik 20 jaar oud en studeer ik International Event, Music & Entertainment Studies aan de Hogeschool Fontys in Tilburg. Verder vind ik het erg leuk om concerten te bezoeken!

Wat is Imaginenanana precies?
Imaginenanana is een blog op Tumblr die is opgericht door mij en een paar vriendinnen. Op deze Tumblr plaatsen wij ‘Imagines’ over One Direction. Imagines zijn korte verhaaltjes waarin we een leuk moment met een van de jongens van One Direction beschrijven. Dit zijn geen dingen die echt gebeurd zijn, maar dingen waarvan we zouden willen dat ze zouden gebeuren. Wij kwamen op het idee om deze blog te starten doordat ik samen met een vriendin aan het praten was over One Direction. Die vriendin zei toen: “Stel je voor dat Liam (een van de bandleden) ineens bij mij in de winkel Play-Doh komt kopen…” en zo ontstond het idee voor Imaginenanana. Wij waren destijds 14/15/16 jaar oud.

Hoe zorgden jullie ervoor dat Imaginenanana bezoekers kreeg?
Eigenlijk ging het vooral vanzelf. De eerste imagines die wij postten werden heel erg populair, wat ons erg enthousiast maakte en waardoor we heel veel bleven posten. We waren met een stuk of tien meiden toen, dus het was niet zoveel werk per persoon om deze blog draaiende te houden. Wij maakten wel gebruik van andere social mediakanalen, zoals Twitter, maar dat speelde eigenlijk geen rol in de promotie van onze blog. Dit Twitter-account is dan ook nooit net zo populair geworden als onze Tumblr. Het mooie van Tumblr is dat als het gereblogd wordt door iemand anders, al zijn/haar volgers onze post kunnen zien.

Schermafbeelding 2015-10-21 om 13.34.29
Wanneer beseften jullie je dat jullie blog populair werd?

In de eerste paar dagen groeiden we al flink en kregen we heel erg veel leuke reacties, maar het bleef maar groeien, verder dan we ooit gedacht hadden! Er was niet echt een moment van: “nu zijn we echt populair!”. Wat wel erg leuk was, was toen mensen ons herkenden van onze Tumblr. Dan voel je je stiekem wel even een beetje beroemd. Ook werden wij benaderd door een videomaker (Martijn Winkler) met de vraag of hij een video over ons en onze blog mocht maken voor de Nederlandse Tumblr Launch. Wij hebben toen gevraagd waarom hij uitgerekend onze blog wilde filmen voor zijn video, en toen vertelde hij dat wij de populairste blog van Nederland waren. Wij wisten dit zelf niet eens, maar dat vonden wij natuurlijk fantastisch nieuws! Tijdens de Nederlandse Tumblr Launch hebben we ook de video’s van de andere blogs gezien die in de top 10 stonden, en stiekem moesten we daar wel een beetje om lachen. Al die blogs waren van kunstenaars etc. en wij waren gewoon een paar meiden met een One Direction blog.

Omdat wij een erg groot bereik hadden op Tumblr, werden wij ook benaderd door Sony Music (de plantenmaatschappij van One Direction). Sony werkt veel samen met fans om zo te weten wat er speelt in het fandom en daarom hadden ze ons uitgenodigd voor een vergadering bij Sony Music. Wij hadden een soort van samenwerking met de plantenmaatschappij om dingen door te geven aan fans en andersom.

Jullie zijn duidelijk minder actief dan vroeger. Wat is de reden hiervoor?
Op een gegeven moment hadden we zoveel imagines geschreven, dat onze ‘imagination’ een beetje op was. Waar we vroeger extreem enthousiast waren om een nieuwe imagine te maken en ze vanzelf in ons op kwamen, moesten we nu vaak hard nadenken om nog iets nieuws te bedenken, waardoor de lol er een beetje af ging. Ook werd de vraag gewoon steeds minder. Er waren meerdere soortgelijke blogs gekomen zoals wij. We maken heel soms nog wel wat content, maar lang niet meer zoveel als vroeger. Deze blog heeft mij wel enorm veel plezier gebracht vroeger. Wij waren gewoon een groep vriendinnen die deden wat we leuk vonden, en dat was het allerleukste eraan! Momenteel heb ik wel nog een eigen blog op Tumblr, maar daar ben ik niet heel actief op. Ik reblog gewoon foto’s van anderen, maar plaats zelf geen eigen content.

Je zit momenteel in het Nederlandse streetteam van One Direction. Is dat voortgekomen uit Imaginenanana?
Nee, ik ben niet via Imaginenanana in het streetteam terecht gekomen. Het Nederlandse streetteam van One Direction staat eigenlijk helemaal los van Imaginenanana, behalve dan dat het allebei over One Direction gaat. Met het Nederlandse streetteam promoten wij One Direction, geven wij informatie door vanuit Sony aan fans en behouden we het contact met fans. Dit doen wij met name via social mediaplatformen zoals Twitter en Facebook.

Schermafbeelding 2015-10-21 om 13.40.20
Heb je tips voor andere bloggers om bekender te worden?

Doe vooral wat je leuk vindt en ga geen blog beginnen omdat je denkt dat anderen het leuk zouden vinden. Ik heb echt gemerkt dat toen bij ons het plezier eraf was, het gewoon niet meer lukte. Wat bij ons ook erg hielp is dat onze volgers ook echt wisten wie wij waren. Ze waren niet alleen fan van onze imagines, ze vonden de schrijvers van de imagines ook echt leuk. Ze vroegen vaak dingen van hoe wij elkaar kenden, wat we mee hadden gemaakt etc. Ook vroegen ze vaak om advies over bepaalde dingen, waar wij altijd serieus op hebben gereageerd. Hierdoor kregen wij een hechte band met onze volgers en hadden zij het gevoel dat we echt vrienden waren met hen. Ze konden gewoon altijd bij ons terecht, was het niet om even uit hun eigen wereldje te komen en onze imagines te lezen, dan wel voor advies of een gezellig praatje.

Heb jij zelf ook een blog, en heb je tips voor jouw mede-bloggers? Laat ze vooral achter in een reactie!

Meer artikelen van deze auteur lezen? Klik hier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s