Succesvolle blogger worden? Check deze tips!

Elke dag komen er zo’n 175.000 nieuwe blogs bij op het internet en toch is er maar een klein deel zo succesvol dat er geld mee verdient kan worden. Hoe kun jij als upcoming blogger succesvol worden en uiteindelijk misschien zelfs wel geld verdienen?

Tip 1: Begin goed
Je wilt vanaf het begin af aan opvallen en dat kan alleen maar als je blog er professioneel en mooi uitziet. Waarschijnlijk kun je zelf niet een hele mooie website bouwen maar zoek iemand op die dit wel kan. Laat je hierbij helpen en wees niet bang om hierin te investeren. Ook is het slim om een mooi logo te maken, zo val je nog meer op.

Tip 2: Kies iets wat je leuk vindt
Kies een onderwerp waar je uren over kunt praten met je vrienden en familie. Dit is het onderwerp waar jij je blog over moet gaan schrijven. Het is niet slim om honderden onderwerpen te behandelen blijf bij een hoofdonderwerp, zo weten bezoekers waarvoor ze op jouw blog terecht kunnen. Natuurlijk kun je wel is uitwijken of een gast blogger uitnodigen maar blijf altijd dichtbij je concept.

Tip 3: Kies je invalshoek
Er zijn ontzettend veel blogs te vinden die schrijven over van alles en nog wat. Jij moet zorgen dat de lezers juist naar jouw pagina komen. Kies dus voor een originele invalshoek, schrijf over onderwerpen op een manier zoals dat nog niet eerder gebeurd is. Het is leuk om soms ook wat persoonlijks te delen zodat de lezer jou ook echt leert kennen.

Tip 4: Regelmaat
Bedenk hoeveel jij bezig wilt zijn met je blog. Ga je een keer per week een artikel uploaden of doe je dit twee keer per dag. Het is fijn voor de lezers om te weten hoe vaak er artikelen online komen. Zorg er dus voor dat je vaste momenten hebt waarop een artikel online komt.

Tip 5: Netwerken
Als het goed is heb je er nu voor gezorgd dat je blog er mooi uitziet en dat je een vast concept hebt. Dan val je niet alleen op bij je lezers maar ook bij bedrijven en PR bureau’s. Deze mensen kunnen ervoor zorgen dat je geld gaat verdienen met je blog. Er kunnen adverteerders geregeld worden voor op jouw blog maar ook kunnen er producten opgestuurd worden die jij kunt bespreken op je blog. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf contact te leggen met deze bedrijven. Stuur ze een mail of bel ze op en laat zien hoe jouw website eruit ziet. Voorbeelden van verschillende PR bureau’s zijn So PR en Maison PR

Tip 6: Geduld
De laatste tip is misschien ook wel de belangrijkste! Een goede blog is niet in een dag gebouwd, het opbouwen hiervan is een proces. Je zult veel geduld moeten hebben en keihard moeten werken, dus zorg er voor dat je bezig bent met iets wat je echt leuk vindt.

Wil je wat inspiratie opdoen en kijken naar wat succesvolle blogs? Neem dan vooral een kijkje op de volgende blogs www.beautygloss.nlwww.lindatol.com en www.culy.nl

Heb jij nog andere tips voor beginnende bloggers of heb je nog vragen? Laat zie hieronder achter bij de comments! Voor andere artikelen van deze auteur verwijs ik je graag door naar deze pagina.

 

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jade schreef:

  Leuk en handig artikel! Volgens mij is het heel erg moeilijk om als blogger nu nog op te vallen.. Er is al zoveel te vinden. Misschien helpen deze tips!

  Like

  1. richellevandinter schreef:

   Ik zou in iedere geval niet opgeven! Als je het echt graag wilt, dan lukt het vaak ook.

   Like

 2. Jill van Haagen schreef:

  Hi! Interessant artikel! Grappig om te lezen dat jij ander soort tips geeft aan vloggers. Ik heb ook nog een lijstje, misschien voor jou ook leuk om te lezen 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s