Zo maak je jouw Facebookprofiel nog aantrekkelijker

Facebook is nog steeds één van de grootste social media platformen die op dit moment bestaat. Ook zij zullen zich steeds verder moeten ontwikkelen en meedoen met trends om deze toppositie te behouden en hun concurrentie te kunnen verslaan. Maar hoe zullen zij dit gaan doen doormiddel van hun nieuwe toepassing en hoe kunnen bedrijven dit toepassen op hun bedrijfspagina?

Momenteel is Facebook druk bezig met hun nieuwe functie dat in plaats van de profielafbeeldingen komt. Binnenkort is het namelijk mogelijk om bewegend beeld (kort filmpje) als profielvideo in te stellen op jouw Facebook gebruikersprofiel. Ook kun je door deze ontwikkeling meer van jezelf laten zien in een korte tijd. Wanneer deze toepassing precies ingevoerd zal worden is nog niet bekend.

Het was al bekend dat bewegend beeld meer aanspreekt als stilstaand beeld. Bedrijven zullen door deze nieuwe functie meer van hun onderneming kunnen laten zien in één oogopslag aan de consumenten. Deze functie zal de marketing en promotie via Facebook een stuk aantrekkelijker kunnen maken. Door op de bedrijfspagina als profielvideo een korte impressie van jouw onderneming te laten zien, kunnen mensen sneller een oordeel vellen. Een goede, professionele en vooral een korte film met veel goede en snelle content zal het imago van jouw onderneming presenteren. Het is dus erg belangrijk dat deze er aantrekkelijk uitziet voor de consument.

Maar hoe maak je zelf als ondernemer een goed filmpje? Hiervoor heb je eigenlijk niet zoveel nodig. Als je zelf niet in het bezit bent van professionele filmapparatuur, kun je altijd gebruik maken van de handige camera op je smartphone. Deze beelden kun je vervolgens monteren met een aantal apps die verkrijgbaar zijn in de Appstore.
DSC_4575Met één van onderstaande handige kostenloze apps zul jij je als onderneming jou Facebook profielvideo perfect kunnen editen:

1. Flipagram:
Met deze app kun je in korte tijd foto’s afspelen tot een filmpje. Hiermee is het dus heel goed mogelijk om op een makkelijke manier een stopmotion filmpje te maken.

2. Picplaypost:
Dit is een app waarmee je meerdere filmpjes/foto’s tegelijkertijd kunt laten afspelen binnen één collage kader. Elk filmpje/foto heeft een apart vak binnen dit kader. Op deze manier kun je in een oogopslag meerdere (en evt. bewegende) beelden tegelijk laten zien.

3. Replay:
Replay is een filmbewerkingsapp. De app is heel gebruiksvriendelijk en laat je in een paar makkelijke stappen een filmpje in elkaar monteren. Je kunt ook gebruiken maken van de filters en beeldeffecten die aanwezig zijn in de app, een aantal hiervan zijn gratis en een aantal betaald. Het bestaande geluid van de filmpjes kan makkelijk bewerkt worden en/of er kan bestaande muziek uit de app toegevoegd worden.

4. iMovie:
Deze app is special voor apple producten. Op de macbook is deze al standaard aanwezig maar voor de Iphone moet deze nog aangeschaft worden. Het is een app waarmee je films gemakkelijk kunt editen ook als je nog een beginnerling bent.

5. Magisto:
Zij omschrijven zichzelf als ‘de magische videobewerker’. Nadat je jou gefilmde stukjes hebt geselecteerd kun je een edit stijl kiezen en de muziek die je hierbij wilt hebben. De app voegt alles vervolgens zelf samen tot het eindresultaat.

Wat vind jij van deze nieuwe functie van Facebook? Laat een reactie achter onder dit artikel.


Foto 16-10-15 10 53 04Shirley Bouwmeester (21) is een student Media, informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Nadat ze vorig jaar de specialisatie Audiovisueel had afgerond breidt ze haar kennis momenteel uit met de specialisatie Digitale Mediastrategieën. Meer weten over Shirley? Lees dan haar ‘over de auteur’ artikel.

Ben je benieuwd naar de andere artikelen van Shirley? Klik dan hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s