Het geheim achter een succesvolle webshop

Tegenwoordig zijn webshops niet meer weg te denken uit het hedendaagse leven, maar wat is nou het geheim achter een succesvolle webshop? Pien Faijdherbe is manager van een Nederlands webshopplatform: Starteenwinkel.nl. Samen met haar kijken wij naar de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van webshops. Daarnaast zal zij ons ook enkele tips geven waar je mee aan de slag kunt gaan.

Wat is het eerste waar je over na moet denken bij het oprichten van een webshop?
De eerste vraag is voornamelijk waarom je een webwinkel zou willen openen, wat is de toegevoegde waarde? Het hangt tevens een beetje af van de situatie. Heb je al een product/ fysieke winkel en wil je deze uitbreiden met een webwinkel? Of wil je iets voor jezelf beginnen met behulp van een webwinkel?

Welke ontwikkelingen spelen momenteel op het gebied van webshops?
Momenteel is het belangrijk dat je een webshop hebt die responsive is. Dus geschikt voor tablet, mobiel en desktop. Google vindt dit ook belangrijk en zal je belonen wanneer je een responsive webshop hebt en je dus hoger in de zoekresultaten plaatsen.

Veel webshops bieden kleding aan, wat voor producten worden nou het meest online aangeboden bij Starteenwinkel.nl?
Bij Starteenwinkel.nl worden kleding en gadgets het meest aangeboden.

Heb je nog tips op het gebied van vormgeving?
Zorg er voor dat je de juiste kleuren gebruikt. Kleuren hebben namelijk veel invloed op de verkoop van je product. Tevens moet de webshop vertrouwen uitstralen. Wij hebben onlangs een artikel geschreven over wat de beste kleuren zijn om de conversie van je webshop te vergroten. Hier kwam bijvoorbeeld naar voren dat de best uitpakkende kleurenpaletten voor websites, hun oorsprong vinden in de natuur. Natuurlijke kleuren kijken namelijk prettig.

Via welke kanalen kun je het beste klanten werven?
Via social media, waarbij Facebook denk ik de beste is. Daarnaast is Marktplaats hier ook een goed kanaal voor. Uiteraard is Google Adwords ook een mogelijkheid maar dat is vaak te ingewikkeld voor onze klanten.

Wat is de grootste fout die veel webwinkeliers maken?
De gedachte dat zij snel en makkelijk geld kunnen verdienen. Uiteraard is dit mogelijk maar er dient veel tijd en aandacht aan de webshop besteed te worden. Het gebeurt dus niet vanzelf.

Als je een succesvolle webshop wil dan is het dus belangrijk om er voor te zorgen dat je webshop responsive is. Tegenwoordig gebeurt namelijk een groot gedeelte van de aankopen via mobiele apparaten. Daarnaast moet je bij de vormgeving nadenken over het kleurgebruik. En tot slot: een succesvolle webshop vergt tijd en aandacht. Als jij de nodige tijd in jouw webshop stopt dan zal dat zich terugverdienen.

Hebben deze tips je verder geholpen? Laat het mij weten. 12524184_683971995039558_3700932217799695633_n
Over de auteur
Nena Speets volgt de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Met haar specialisatie Digitale Mediastrategieën en haar werk bij een webshopplatform, is zij helemaal op de hoogte van de digitale ontwikkelingen. 

Lees meer van deze auteur
Schrijf een krachtige nieuwsbrief in een notendop. Lees meer…
Boost jouw online sales. Lees meer…

 

 

 

 

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Tim Kruif schreef:

    Leuk en interessant artikel. Dat je het beste natuurlijke kleuren kan gebruiken dat wist ik nog niet!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s