8 tips om een mooie Instagram feed te krijgen

Zodra jij Instagram hebt aangemaakt voor je bedrijf dan is het natuurlijk belangrijk om veel volgers te genereren. Misschien denk je er niet zo snel bij na, maar een mooie Instagram feed werkt daar zeker aan mee. Het is belangrijk dat al jouw foto’s bij elkaar een mooie eenheid vormen en een goede look en feel uitstralen die passen bij jouw bedrijf. Wat vaak het beste werkt is een strakke en lichte feed. Ik heb het dan over lichte kleuren, en abstracte plaatjes. Maar hoe kom je tot een mooie foto die helemaal in jouw feed gaat passen? Hier komen de beste tips om jouw Instagram feed er goed uit te laten zien.

#1: Maak gebruik van natuurlijk licht

The key om tot een echt mooie foto te komen is natuurlijk licht. Probeer dus jouw Instagram foto in daglicht te maken. Het beste is om je foto buiten of bijvoorbeeld bij een groot raam te maken. Dat zegt natuurlijk wel dat de kwaliteit van je foto’s een beetje afhangt van het weer, wat vervelend kan zijn. Het beste moment om je foto te maken is als het een beetje bewolkt is buiten. Als de zon namelijk heel fel schijnt heb je sneller kans op grote schaduwen in je foto, wat zorgt voor grote donkere vlekken in je foto. En dit is natuurlijk harstikke zonde. En hoe beter het licht, hoe minder je de foto hoeft te bewerken. Het bewerken van je foto’s bevordert namelijk niet altijd de kwaliteit van je foto.

Een aspect dat je echt moet vermijden is het maken van foto’s met een flits. Door het scherpe licht van de flits zullen er schaduwen ontstaan en zeer onnatuurlijke belichting. Dit zal bijna nooit een mooie foto kunnen worden. Wacht dus liever met foto’s nemen tot er voldoende licht is.

#2: Gebruik een mooie achtergrond bij het maken van je foto’s

Zorg er ook voor dat je een mooie en lichte achtergrond hebt bij het maken van je foto’s. Een lichte achtergrond zorgt namelijk voor het weerkaatsen van het licht en resulteert in een heldere foto. Als je echt een knallende foto wil, zorg dan voor een achtergrond met veel kleur. Dan springt je foto er echt uit.

#3: Zorg voor een mooie compositie

De compositie van je foto is wat je zal onderscheiden van de rest: hoe je de voorwerpen plaatst, welke decoratie je gebruikt, van welke hoek je de foto neemt enzovoort. Zorg dus voor een onverwachte en pakkende compositie. Op deze manier creëer je de meest aparte foto’s die veel likes zullen generen.

#4: Maak veel foto’s

Tijdens het maken van jouw nieuwe, pakkende Instagram post is het slim om meerdere foto’s te maken. Zo heb je uiteindelijk tijdens het bewerken en in elkaar zetten van jouw post meerdere opties om uit te kiezen. Zo kom je altijd tot jouw perfecte foto voor je account.

#5: Gebruik goede bewerkapps

Er zijn een aantal goede bewerkapps waarmee je de leukste en mooiste Instagram post kan maken. De musthaves voor jouw telefoon zijn:

 1. Afterlight: Afterlight heeft de filters om jouw foto een succes te laten worden. Niet alleen zijn de filters heel mooi, je hebt ook nog eens heel veel keus.
 2. VSCO: Ook met deze app kan je je foto’s goed bewerken. Tegelijkertijd creëer je een feed met je eigen bewerkte foto’s binnen de app. Zo zie je meteen hoe jouw Instagram feed eruit zou zien als je de foto zou plaatsen.
 3. Boomerang: Boomerang is een app van Instagram. Met deze app kan je hele korte filmpjes maken die zich steeds opnieuw afspelen. Dit geeft een leuk effect. Boomerang is een grote hype op Instagram dus zeker een aanrader voor jouw feed.
 4. Instasize: Met deze app kan je foto’s bijsnijden maar ook collages maken.

#6: Gebruik verschillende kleuren in je foto’s

Maak gebruik van verschillende kleuren in je foto’s. Zo wordt jouw feed een kleurrijk geheel en daarbij trekt het ook nog de aandacht in de tijdlijn van andere mensen. En wanneer jouw foto opvalt tussen de menigte zal hij sneller worden geliked.

#7: Wissel verschillende soorten foto’s af

Om jouw feed niet alleen saai of alleen maar hetzelfde te laten worden is het belangrijk om verschillende soorten foto’s te posten. Kies voor elke post weer een totaal andere compositie, kleur of inval en verras je volgers ermee. Door deze ‘verrassingen’ behoud je jouw volgers en komen er wellicht nieuwe bij.

#8: Gebruik dezelfde filter voor een geheel

Gebruik voor al jouw foto’s dezelfde (soort) filter. Natuurlijk hoeft het niet exact voor elke foto dezelfde filter te zijn, want de ene filter past beter bij de ene foto dan de andere. Maar zorg er in ieder geval voor dat het op elkaar lijkt. Alleen op deze manier houd je eigenlijk één thema en wordt jouw Instagram feed een geheel.

Bron: Dutch Cowboys, Basimella

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Danielle Tan schreef:

  Dit zijn tips waar ik nog nooit over had nagedacht, wat handig! Bedankt!

  Liked by 1 persoon

  1. Marouschka schreef:

   Graag gedaan!

   Like

 2. Evelijn Peters schreef:

  Dag Marouschka, heb je ook nog een favoriete filter op Instagram die jij het liefst gebruikt?

  Liked by 1 persoon

  1. Marouschka schreef:

   Ik vind zelf Valencia altijd een mooie filter op Instagram.

   Like

 3. Merel van Zanten schreef:

  Goed artikel Marouschka!

  Liked by 1 persoon

 4. Dominique Marjelle schreef:

  Boomerang is zeker een leuke app heb ik zojuist ontdekt door jouw artikel. Bedankt!

  Liked by 1 persoon

  1. Marouschka schreef:

   Dat is leuk om te horen, graag gedaan!

   Like

 5. jamievrolijk schreef:

  Super nuttig en leuk artikel om te lezen! Ben benieuwd naar je volgende artikel!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s