Toekomst mogelijkheden met Virtual Reality

We komen het steeds vaker tegen, een breder assortiment en moeilijkere keuzes die meerdere twijfels laat opkomen. Dat ene leuke T-shirt dat je online voorbij zag komen, past dat wel net zo goed bij jou als bij het model? En je beste vriend die je al jaren Mallorca als vakantiebestemming aanbeveelt. Hij kan het superleuk vinden maar vind je dat zelf wel wat? Allemaal vragen die pas beantwoord kunnen worden als je het zelf hebt ervaren. Virtual reality probeert een verkeerde beslissing voor te zijn door in te spelen op de behoefte naar een voorproefje zonder eerst een definitieve aankoop te hoeven doen. En wat nou als je efficiënter en effectiever kunt leren waardoor je meer vrije tijd overhoudt? Niemand zegt nee tegen vrije tijd, ook jij niet. Virtual reality is efficiënt en effectief in diverse branches, daarmee helpt virtual reality ons bij een makkelijker leven. Welke mogelijkheden met virtual reality staan ons nog meer te wachten in de toekomst?

 

Alle innovaties blijven innoveren, en zo ook virtual reality. Virtual reality is het heden maar ook de toekomst, daarom zal virtual reality zich ontplooien en blijven innoveren in verschillende sectoren. Het zal niet lang meer duren voordat het mogelijk is om een ware belevenis mee te geven aan een klant tijdens het online shoppen. Om een verkeerde beslissing te voorkomen wordt er door middel van persoonlijke gegevens en op maat gemaakte pasvormen een persoonlijke profiel gecreëerd. Zo is het mogelijk om voor de spiegel te gaan staan en te kijken hoe de uitgekozen artikelen je staan, wat de beleving van de klant compleet maakt en de keuze makkelijker gemaakt zal zijn.

vr2.jpg

Virtual reality voorkomt niet alleen verkeerde beslissingen in de retail-branche, maar ook in de reisindustrie. Virtual reality wordt in de reisindustrie gebruikt als een krachtige tool die de storytelling van een bedrijf ondersteunt. In de beginfase van de customer journey grijpt virtual reality zijn kans om zichzelf te bewijzen door een voorproefje vrij te geven van de unieke beleving op een bepaalde vakantiebestemming. Deze mogelijkheid om een reisbeleving te ervaren wordt extra goed onthouden omdat het visueel beeld is waarbij veel zintuigen worden getriggerd, zo is het mogelijk om wind en warmte te voelen in de reisbeleving. Zo is het met behulp van virtual reality makkelijker om een keuze te maken waar de reis de volgende keer heen gaat.

vr3.jpg

Ook kan reizen in combinatie met educatie worden gebruikt. Zo is het mogelijk om virtual reality met educatieve doeleinden in te zetten. Het grondig analyseren van onbereikbare werelden zoals Venus en Mars of het kennis maken met verschillende culturen via virtual reality is een zeer effectieve methode om educatie op een leuke manier te stimuleren. Daarnaast kunnen situaties uit het verleden worden herleefd en ervaren, zoals het protest in Hong Kong of het debat tussen Trump en Clinton. Door de leerstof visueel uitgebeeld te krijgen en zelf te ervaren wordt dit beter opgenomen en opgeslagen in de hersenen, het leren en onthouden wordt dan veel effectiever en efficiënter.

Nu virtual reality de eerste stapjes naar ons heeft gezet is het tijd om te bedenken wat voor mogelijkheden virtual reality heeft in de verdere toekomst. In de huidige software van virtual reality is het al mogelijk om een bril te gebruiken, hierin is echter alleen een 2D beleving. In de verdere toekomst zal deze 2D beleving plaats moeten maken voor 3D virtual reality. Dit is niet alleen een grote kans voor de retail-branche, reisindustrie en educatieve sector maar ook de andere sectoren. In de verdere toekomst zullen ook vliegtuigmaatschappijen virtual reality adopteren. In de vliegtuigen vindt al een langzame verschuiving plaats van vaste beeldschermen naar tablets. In de verdere toekomst zal er een virtual reality bril bij worden geleverd aan het begin van de vliegreis, voor een ideale beleving aan boord. Maar ook de sportsector zal virtual reality niet onopgemerkt voorbij laten joggen. De loopband of spinningfiets is een zeer geschikte mogelijkheid, parcours afleggen kan hierbij al op een plat scherm. Als de loopband of spinningfiets, virtual reality software en beeld met elkaar samenwerken wordt het een heuse beleving om een heuvel op te rennen of fietsen.

Er zijn genoeg situaties waarbij we graag eerst een voorproefje zouden willen krijgen voor we een definitieve beslissing maken. Door virtual reality zelf  te beleven door een ervaring op te doen is de knoop makkelijker door te hakken. Het maakt het leven een stukje makkelijker door obstakels weg te nemen. Ook is virtual reality effectief en efficiënt voor in de educatie. Waar een echte visuele beleving wordt gecreëerd wordt ook beter opgeslagen in de hersenen. Er zijn nog tal van mogelijkheden voor virtual reality in de toekomst en dat is ook de reden waarom virtual reality zal blijven innoveren. Vandaag de dag is virtual reality al bezig om zijn weg naar de toekomst te banen. Door mijn virtual reality bril zie ik in de verte al een glasheldere toekomst aankomen voor virtual reality.

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Robin van Wees schreef:

  Leuk om ook over deze invalshoek over VR te lezen!

  Like

 2. marinaversnel schreef:

  Interessant artikel! VR wordt steeds meer geaccepteerd door de consumenten, denk jij dat er genoeg vraag naar zal zijn?

  Like

  1. mandyjong schreef:

   Bedankt! Het klopt zeker dat VR steeds meer wordt geaccepteerd door consumenten. Ik denk dat er wel genoeg vraag zal zijn naar vr, steeds meer organisaties maken gebruik van de vr mogelijkheden. In 2016 had de trend vr al een groei van 296% en is hij nog steeds stijgend.

   Like

 3. melikemakine schreef:

  Ik denk dat we in de toekomst te veel te maken zullen hebben met dit soort technologieën

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s