Vind jouw doelgroep op social media!

Wil jij jouw doelgroep graag bereiken via social media, maar weet je niet precies waar jouw doelgroep te vinden is? Dan helpt dit artikel jou hierbij!

Er zijn vijf kanalen erg populair onder de Nederlanders, dat zijn: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en natuurlijk YouTube. Hoe populair deze kanalen zijn (aangegeven miljoenen gebruikers) en wat de meest voorkomende leeftijdscategorie is bij welk kanaal, is terug te vinden onderstaande grafiek.

grafiek-mic-watching

Wat ook duidelijk wordt in deze grafiek, is of het kanaal groeiend (pijl omhoog) of dalend (pijl omlaag) is in het aantal actieve gebruikers, iets wat ook belangrijk is, zeker voor een langer termijn.

Of je nou gewone content of advertenties wilt verspreiden via social media, zorg er altijd voor dat je dit doet op de kanalen waarop je doelgroep het meest actief is.

Heb je naar aanleiding van dit artikel hier nog vragen? Laat ze achter in de reacties!

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. davlaa schreef:

  Hoi Lisanne,

  Ik vroeg mij af op welk sociaal netwerk jongeren tussen de 18 en de 24 jaarhet meest actief zijn, weet jij dat toevallig?

  Liked by 1 persoon

 2. LisaLotte schreef:

  Wat een handige grafiek! Maar stel de doelgroep is 30-75, is het dan nog wel goed om Twitter te gebruiken, ook al bevinden zich daar steeds minder mensen onder de doelgroep?

  Like

 3. lisannedudink schreef:

  Haai! Thanks voor je reactie! Jongeren tussen de 18 en 24 jaar zijn het meest actief op Facebook, maar de groei op Instagramgebruikers is het grootst in deze leeftijdscategorie! Ook is deze doelgroep enorm veel te vinden op YouTube, voor zowel het zelf maken van video’s als voor het bekijken van content!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s