Evelotte van Voskuijlen

Je ziet steeds meer online influencers met behulp van Youtube reclame maken voor de grote merken. Soms pakt dit goed uit. Denk bijvoorbeeld aan de collecties die online influencers Diana Leeflang en Mascha Feoktistova maakten voor de merken Kruitvat en Etos. Soms pakt het minder goed uit, zoals bij de campagne van Shell voor een schonere wereld, met Anna Nooshin als hoofd van deze campagne. Kan elke online influencer gekoppeld worden aan een merk? Waarom kiezen merken influencers die gebruik maken van het socialmediaplatform Youtube? En wat doet het met de omzet en naamsbekendheid van het merk?

Mijn naam is Evelotte van Voskuijlen en ik studeer Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn studie verdiep ik me in de innovatie en gevolgen van media en wat dit doet met de maatschappij. Vraagstukken zoals hierboven staan beschreven komen tijdens mijn studie ook aan bod. Dit zijn vraagstukken die mij persoonlijk erg interesseren en tegelijkertijd passen bij de module die ik op dit moment volg, namelijk Digitale Mediastrategieën. Ik heb het altijd leuk gevonden om te experimenteren met beeld. Met een leerzame stage bij VondelCS heb ik veel gefotografeerd en gefilmd en daarbij online content gecreëerd voor de website. Daarnaast hield ik me bezig met de trends rondom social media en heb ik meegeholpen bij de organisatie van evenementen zoals Vondel College: Alles over Youtube.

Naast filmen en fotograferen heb ik ook veel teksten geschreven het afgelopen jaar. Niet alleen tijdens mijn stage heb ik veel geschreven en geleerd, maar ook tijdens mijn specialisatie Tekstschrijven. Door de ervaring die ik hierbij heb opgedaan weet ik lastige informatie om te zetten in leuke en makkelijk leesbare teksten.

Dus, deel jij deze interesse over online influencers en de merken waarmee ze samenwerken? Ben jij ook geïnteresseerd in de marketing die schuilt achter deze korte filmpjes? Houd dan vooral mijn pagina in de gaten. De komende weken publiceer ik verschillende artikelen over dit onderwerp en probeer ik het voor jou zo interessant mogelijk te presenteren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s