Simon van Loenen

Mijn naam is Simon van Loenen, ik ben 21 jaar en zit in het derde jaar van de studie Media, Informatie en Communicatie. Veel van mijn vrije tijd besteed ik aan sport, met name voetbal. Ik zou daarom later het liefst mijn studie combineren met sport. Momenteel ben ik wel al werkzaam in de mediasector. Voor mijn werk ben ik bureauredacteur voor de site van de NOS. Hier ben ik blijven hangen na mijn MIC-stage bij een tak van NOS Nieuws.

Om mijn werk te blijven combineren met mijn studie heb ik gekozen voor de specialisaties Tekstschrijven en Digitale Mediastrategieën. Nu is de opdracht voor het vak MICwatching om twee eigen producten creëren over een zelfgekozen onderwerp. De sport loopt op vaak achter op het gebied van de digitale media en technologie. Er is daarom een stijgende vraag naar technologieën die hulp bieden bij het functioneren van de sporten. Kijk hierbij naar het voetbal:

Doellijntechnologie en de videoscheidsrechter zijn hierbij de twee voornaamste voorbeelden. Langzamerhand worden deze hulpmiddelen steeds meer gebruikt. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er worden veel vragen gesteld over het gebruik en het doel ervan. In veel gevallen biedt het doorslaggevende hulp, maar mogelijk wordt het soms te snel ingeschakeld.

Dat is anders bij de hulp van de videoscheidsrechter. Het is vaak tijd vertragend voor het spel, maar het kan bij elke twijfel gebruikt worden. Het is zeker een groot voordeel om iets terug te kunnen kijken en daarna een beslissing te nemen. Onterechte beslissingen kunnen hiermee worden voorkomen of hersteld worden.

De afweging is dus aan de ene kant het zeker zijn van de juiste beslissing of een onterechte beslissing herstellen, en aan de andere kant de vraag of het echt gewild is om het spel zo lang stil te leggen, mogelijk meerdere keren per wedstrijd.

Mijn artikelen voor NOS.nl lezen? Houd dan deze pagina in de gaten!

Wil je meer over mij persoonlijk weten? Kijk op mijn LinkedIn-pagina.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s