Carolina van ’t Hof

Je ziet het steeds vaker; iemand met een grote bril op zijn hoofd die ergens van lijkt te genieten, maar jij kan niet zien van wat. Zoals op de bijgevoegde foto. Vraag jij je dan ook niet af wat diegene door die bril heen ziet en wat er nou zo speciaal aan is? Op zulke vragen geef ik antwoord. Lees dus vooral verder!  

Zo’n grote bril is namelijk een Virtual Reality bril, bijvoorbeeld van Oculus Rift. Voor degenen die het (nog) niet kennen; Virtual Reality (VR), letterlijk vertaald virtuele realiteit, is een omgeving die wordt gecreëerd door een computer, maar die je ogen de illusie geven dat het werkelijkheid is. Zoals het bedrijf Immersive het goed beschrijft; het is een beleving waar de speler onderdeel van wordt en waarbij alle zintuigen worden geprikkeld.

Mijn naam is Carolina van ’t Hof, ik ben 20 jaar oud en ik ben derdejaars Media, Informatie en Communicatie studente aan de Hogeschool van Amsterdam. De alsmaar groeiende technologie heeft mij altijd al gefascineerd. Van een simpele telefoon naar een telefoon met touchscreen, of een auto die zichzelf bestuurt; het kan allemaal! Zolang er maar tijd en budget voor is, zo denk ik er over. Vandaar ook mijn keuze voor de specialisatie Digitale Mediastrategieën. Ik probeer die mindset te delen met anderen.

In deze artikelen specialiseer ik mij voornamelijk in de bewustmaking van VR en de kansen die het biedt. Ik laat iedereen er kennis mee maken en ik laat zien dat er nog een hele andere wereld zit te wachten. Een wereld die verkent wordt door een bril heen. Daarnaast probeer ik de communicatie en teambuilding binnen bedrijven te bevorderen door het gebruik van VR te motiveren. Volgens een recent verschenen onderzoeksrapport van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs ligt de potentiële omzet van de Virtual Reality markt rond het jaar 2025 tussen de 80 en 182 miljard dollar (dat is ongeveer tussen de 70 en 161 miljard euro). Wie wil daar nou niet een graantje van meepikken?

Wil je meer weten over mij? Neem dan vooral een kijkje op LinkedIn  en stuur me een berichtje!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s