‘YouTube is het nieuwe verdienmodel’

Kinderen kijken voortdurend op social media en kijken tegenwoordig geen televisie meer. De nieuwe generatie kijkt niet maar naar SpongeBob of Sesamstraat, maar zoekt het op YouTube en volgt hun sterren op Instagram. De sterren van tegenwoordig hebben zoveel invloed dat grote merken goed en gericht daarop inspelen om zo een doelgroep te bereiken.

Als je even rondkijkt op YouTube en de video’s van grote, bekende Nederlandse influencers valt het op dat je vaak gesponsorde filmpjes voorbij ziet komen en er een heel ander doel achter zit dan op het eerste gezicht. Voor kinderen is het een filmpje van hun idolen en klikken zij dit onopgemerkt aan en kijken zij ernaar, maar er zit een duidelijk doel achter z’n video en dat is: verkoop. Kijk bijvoorbeeld naar de drie jongens van StukTV, dit kanaal begon oorspronkelijk door opdrachten van kijkers uit te voeren door een keer per week een video te uploaden. Dit kanaal is nu zelfs uitgegroeid tot 3 video’s per week en waarvan er eentje op zondagavond promotionele video’s zijn in samenwerking met grote merken.

Wat moet ik als bedrijf doen op het gebied van YouTube?
Voor bedrijven die oorspronkelijk gewend waren aan de impact van televisie heel interessant om eens te gaan kijken naar het platform YouTube en Instagram. Ga als bedrijf eens zitten en kijk naar goede voorbeelden hoe zij een nieuwe doelgroep aan kunnen spreken via deze hele groeiende kanalen.

Wil je een nieuwe doelgroep meer bij jouw merk betrekken? Dan moet je maar eens gaan overwegen over het starten van samenwerkingen over eventuele promotie met bekende Nederlanders die actief zijn op dit kanaal.

Conclusie
In de toekomst zullen veel nieuwe bedrijven overstappen op het gebruik van sponsored video’s en samenwerkingen met influencers op Instagram en YouTube of andere kanalen. Wat wel een grote vraag blijft voor iedereen, hoelang zullen de huidige social media bepalend blijven voor het koopgedrag van kinderen. Zullen er in de toekomst meer nieuwe kanalen bijkomen? Gaan er een aantal kanalen verdwijnen? Dit is de vraag die niemand precies kan beantwoorden. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s