Amber den Boef

Sociale media, een term die voor elk bedrijf alsmaar belangrijker aan het worden is. Technologieën blijven groeien en de kansen voor bedrijven ook. De vraag is alleen: hoe zet je jouw pagina het beste in? Niet alleen om de juiste klanten aan te trekken, maar ook om uiteindelijk uit te groeien tot een succesvol social media platform. In dit proces kan een bedrijf verschillende afwegingen maken. Om de juiste afwegingen te maken, schrijf ik voor MICwatching.nl artikelen die betrekking hebben op het juist promoten van jouw socialemediakanalen.

Mijn naam is Amber den Boef (20), ik ben derdejaars studente aan de Hogeschool van Amsterdam waar ik de opleiding Media, Informatie en Communicatie volg. In het tweede jaar van mijn opleiding heb ik stage gelopen bij De Betere Wereld. Dit is een crossmediaal platform dat consumenten inspireert tot een bewustere levensstijl. Tijdens mijn stageperiode heb ik mij vooral bezig gehouden met het produceren van verschillende digitale magazines. Daarnaast heb de kanalen Facebook en Instagram beheerd. Gedurende deze periode ben ik er bewust van geworden dat er bij het beheren van deze accounts er meer bij komt kijken dan alleen het plaatsen van posts.

Ik vind het fascinerend hoe bepaalde afwegingen binnen een socialemediaplatform kunnen zorgen voor een veel groter bereik en nog zoveel meer. Hiernaast vind ik de psychologische aspecten binnen dit onderwerp ook erg interessant. Hoe spreek je de klant het beste aan? Hoe zorg je ervoor dat deze klanten betrokken raken bij jouw bedrijf? En tot slot hoe zorg je er dan voor dat deze klant bij jouw bedrijf blijft? En dit allemaal door middel van socialmedia!

Benieuwd naar meer? Volg dan mijn artikelen op MICwatching.nl!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s