Annabelle Pieters

Hoeveel kleurenpaletten en welke silhouetten gaan we gebruiken in dit nieuwe seizoen maar vooral WAAROM! Die denkwijze is er bij mij als AMFI student met de paplepel ingegoten. Mijn naam is Annabelle Pieters, een AMFI studente met interesse in de digitale mediawereld en daarom kies ik ervoor mijzelf bij te scholen tijdens mijn Minor digitale mediastrategieën.

Mode speelt een belangrijke factor in deze maatschappij en de digitale mediawereld wordt hier steeds meer in samengevoegd. Maar wat motiveert mij om dit te combineren? De modebranche is continue in beweging; de invloeden van het dagelijkse leven zie je terug op het individu en dit uit zich in het modebeeld. Een artikel van het boek ‘Fashion Tribes’ van Danielle Tamagni inspireerde mij zo zei zij; mensen hebben behoeften om hun identiteit te uiten in mode, ze willen aanzien of respect creëren. Hier ben ik het volkomen mee eens maar er zijn ook overige factoren die invloed hebben op de mode branche namelijk: cultuur, maatschappij, media, sociale omgeving, godsdienst en economie. De modebranche is dus heel complex en ‘alles’ hangt hiermee samen en is verbonden. Deze onvoorspelbare, complexe wereld zie ik ook terug in de digitale mediawereld en deze wereld blijft zich razendsnel ontwikkelen en is nu bijna onmisbaar.

Hoe moeten bedrijven hiermee omgaan en hoe kunnen ze de consument online tegemoetkomen?  Deze vragen trekken mijn aandacht. We weten allemaal dat de impact van influencers van niks naar alles is gegaan, omdat ze zichzelf goed weten te branden en het strategisch goed aanpakken. Maar wat doe je als je al een goedlopend bedrijf hebt maar nog niet weet hoe je dit het beste op sociale media kan uiten en vormgeven. Want zoals hierboven al is benoemd, de digitale mediawereld groeit en ontwikkelt zich ook razendsnel en is in deze tijd bijna onmisbaar. Met deze kick-off zal ik mijn onderzoek starten en jullie via dit platform op de hoogte houden van mijn bevindingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s