Audrey K. Bossekota

Het is niet onbekend dat de technologie ontwikkeling en digitalisering ons landschap extreem heeft beïnvloed. Tegenwoordig bezitten zelfs onze ouderwetse ouders een social media account. Het komt de laatste tijd wel erg vaak voor dat ik weinig diversiteit tref, wanneer ik bijvoorbeeld naar de social media accounts van mijn klasgenoten kijk. Net die ene Snapchat filter die ik vanochtend voor mijn selfie had gebruikt, is goed als identiek met zijn- en of haar filter op WhatsApp.

Mijn naam is Audrey Kisombe Bossekota (25), I know… het is een behoorlijk lange achternaam! Ik kom uit Amsterdam en ik ben een derdejaars Media Informatie & Communicatie studente aan de Hogeschool van Amsterdam.

Ik volg momenteel de specialisatie; Digitale Media Strategie en daarbij krijg ik onder andere het vak social media marketing. Het eerste wat mij tijdens dit vak prikkelde was het onderwerp; social clone wars. Dit houdt simpelweg in dat tegenwoordig veel social media kanalen raakvlakken met elkaar hebben, wanneer het neerkomt op gebruiksfuncties, filters etc. Dit is namelijk een hedendaagse situatie binnen de social mediakanalen. Wij weten allemaal dat Snapchat bijvoorbeeld bekroond mag worden door haar originaliteit in typische filters. Toch valt daar geen onderscheid meer aan te merken. Concurrentie is niks nieuws in het marketingveld. Desondanks vind ik het hartstikke sneu voor Snapchat dat de overige kanalen de gebruiksfuncties volledig overnemen.

Nou ben ik ontzettend benieuwd naar wat de aanleiding hiervan is en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Zullen bedrijven bijvoorbeeld niet meer door middel van Snapchat adverteren? Zorgt dit ervoor dat mensen gaan overstappen en is social clone überhaupt  terecht?

Wil jij net als ik ook meer weten? Twijfel dan zeker niet om mijn artikelen op MICwatching te volgen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s