Cheyenne Verweij

Hoi!

Leuk dat je hebt doorgeklikt! Maar waarom?

 

Vond je de foto opvallen? Of komt het door het groene vakje met de witte letters ‘lees meer’? Had je ook doorgeklikt als het rode letters waren?

Ik zal me in ieder geval even voorstellen. Mijn naam is Cheyenne Verweij. Ik ben 23 jaar en zit inmiddels in het derde jaar van de studie Media, Informatie en Communicatie.

Ik heb altijd al affiniteit gehad met media. Het is er immers met de paplepel ingegoten. Wij, van generatie y, zijn samen internet opgegroeid. We appen en luisteren muziek terwijl we andere dingen doen. 4G en wifi behoren tot onze basisbehoeften. Onze generatie wordt ook weleens generatie why? genoemd omdat we vaak de waarom-vraag stellen. Sommigen zien ons als lui en besluiteloos maar wij weten wel beter, toch?

Wij Y-ers zijn gedreven en flexibel. We zijn gewend aan competitie. We weten ons online vaak goed te presenteren, soms beter dan in real life. En dat is prima. Daaraan zijn wij gewend.

Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Net als veel anderen van mijn generatie ben ik lichtelijk verslaafd geraakt. Apps, likes, reacties, filmpjes van puppy’s, ga zo maar door. Ik ben me ervan bewust en besef goed dat het onhandig is. Mijn kostbare concentratie en tijd gaat verloren. Toch blijf ik hooked aan m’n telefoon en zuigt het binnen een paar seconden al mijn aandacht op. Waarna ik na een half uur scrollen weer terug in de realiteit beland. Ik ken de lokkende trucjes van apps maar geef er toch steeds aan toe. Waarom?

Ik ga onderzoek doen naar dit gedrag en naar de trucs die online marketeers gebruiken om ons verslaafd te maken. Ben jij hier ook benieuwd naar? Blijf me dan volgen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s