Demi Plettenburg

Ik ben Demi Plettenburg derdejaars student MIC aan de Hogeschool van Amsterdam.

Maar in plaats van elke dag braaf de tram naar het Benno Premslahuis te pakken studeer ik vanuit Singapore.

Je vraagt je natuurlijk af wat een oer-Hollands meisje, oorspronkelijk uit een klein dorpje in Twente in zo’n wereldstad als Singapore doet. De reden dat mijn vriend en ik zijn verhuisd is minder leuk namelijk: De ouders van mijn vriend wonen in Kuala Lumpur en helaas is mijn schoonvader ernstig ziek. Daarom hebben wij besloten om te verhuizen naar Singapore. Singapore is het kleinste land in Zuidoost-Azië me zo’n 5 miljoen inwoners. De stadstaat is een goede mix van Oosters en westers, en ligt een uurtje vliegen van Kuala Lumpur, Maleisië.

De komende jaren ga ik ontdekken hoe studeren op afstand gaat. Omdat MIC een digitale studie is stonden de docent open voor zo een uniek geval en ben ik een soort pilot van het jaar geworden.

Door alle ontwikkelingen op digitaal gebied wordt het mij makkelijker gemaakt om deze afstand te overbruggen. Ik zal mijn colleges via skype volgen maar ik zal nog terug moeten vliegen voor mijn tentamens.

Zijn er in de praktijk dingen die niet online kunnen? Zal het onderwijs in de toekomst veranderen? Zouden robots colleges kunnen geven? Zal ooit iets bestaan als een online universiteit? Wat zijn technieken die we in het onderwijs kunnen toepassen?
Dit zijn onderwerpen die ik wil gaan behandelen, samen met jullie!

Volg mij op mijn ontdekkingstocht met Skype colleges, werkoverleg met mijn projectgroep en zes uur tijdsverschil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s