Floris Rokebrand

Toen ik nog een kind was ging ik vaak buitenspelen of thuis tekenfilms kijken. Tegenwoordig komt de jeugd niet meer buiten omdat ze de hele dag op een tablet naar Youtube zitten te kijken. Van gamevideo’s tot aan make-up tutorials, je kan het zo gek nog niet bedenken of de jeugd kijkt er naar.

Het afgelopen paar jaar is Youtube steeds populairder geworden. Vooral gamevideo’s krijgen ongekend veel views en staan soms zelfs op de trending pagina van Youtube. Sinds een tijdje kan je ook livestreamen op Youtube wat voor de ‘game-youtubers’ ideaal is om tijdens het gamen interactie te hebben met de kijkers.

Niet alleen op Youtube zijn de gamers actief maar ook op het platform Twitch kijken dagelijks miljoenen mensen naar streamers die aan het gamen zijn. Voor de ouderen is dit nog onwerkelijk maar voor de jeugd van tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld om te kijken naar iemand die een game speelt, in plaats van zelf de game te spelen.

Youtube en Twitch zijn volop aan het groeien. Ik verbaas me vaak over hoeveel views sommige streamers op Twitch of Youtube krijgen. Soms worden er pieken bereikt waar de televisiewereld zelfs naar opkijkt. Het is best grappig als je erover nadenkt dat een gamer met alleen een camera en een account op Youtube of Twitch meer kijkers kan trekken dan een programma van bijvoorbeeld RTL wat geproduceerd wordt door wel honderden mensen voor miljoenen euro’s. Ik als mediaprofessional ben daarom erg nieuwsgierig naar de oorzaak van deze trend en vooral ook naar de toekomst van het streamen op beide platformen. Worden deze platformen alleen nog maar groter? Waar stopt het? Daar ga ik me de komende tijd in verdiepen.

Meer van mij weten? Volg mijn artikelen op MICwatching

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s