Franka Kanbier

Een docent vraagt vandaag in de klas: ‘Wie droomt ervan om bij een reclamebureau te werken?’, waarop ik als enige in de klas vliegensvlug mijn hand op steek. Ik krijg vervolgens te horen dat ik die droom gauw uit mijn hoofd moet zetten, want ‘print is dood’. Na deze opmerking was ik op zijn zachts gezegd aardig van mijn à propos. Zoiets laat ik mij niet vertellen! Print mag dan in steeds grotere mate afnemen, maar het opmaken van folders of customer magazines zal nog lang standhouden. In mijn artikelen zal ik aantonen hoe je papieren tijdschriften of customer magazines ook prima kan laten werken op de verschillende schermen die we tegenwoordig gewend zijn.

Mijn naam is Franka Kanbier, 23 jaar oud en sinds heel kort woonachtig in Haarlem. Aan de Hogeschool van Amsterdam volg ik de opleiding Media, Informatie en Communicatie. Momenteel volg ik de specialisatie Digitale Mediastrategieën.

Van jongs af aan ben ik het zwarte schaap in de familie. Dit zie je ook terug wanneer je mij vergelijkt met mijn broer of zus. De meerderheid van mijn gezin vindt een toekomst in de zorg helemaal geweldig, maar daar wilde ik niks van weten. Ik ben creatief ingesteld en zie bepaalde zaken vanuit een ander perspectief. Met deze creativiteit ga ik iets doen!
Ik droomde altijd al van een opleiding aan de kunstacademie, maar als onwetend en ongedisciplineerd 17-jarig meisje met een Havodiploma op zak, en geen portfolio, kwam ik natuurlijk de kunstacademie niet binnen.

Om deze reden koos ik voor een Mbo-opleiding Grafisch Vormgeven op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Tijdens deze vier jaar ontwikkelde ik mij tot een jongvolwassene met eigen mening, heb ik mezelf breed opgeleid en heb ik een groot portfolio opgebouwd. In het vierde jaar kwam ik er echter achter dat ik totaal niet meer geïnteresseerd was in de kunstacademie als vervolgopleiding, maar dat ik mij wilde focussen op de reclame-industrie en dan met name op Desktop-Publishing.

Lees je de komende tijd mee met mijn artikelen op MICWatching?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s