Lisanne Roerig

Geef mij pen en papier en ik ben tevreden. Niet alleen omdat ik verslaafd ben aan het maken van lijstjes, maar ook omdat schrijven mijn grootste passie is. Het liefst schrijf ik over de gevolgen van sociale media op de mens. Van mij kun je dan ook artikelen verwachten die diepgaand zijn en je nieuwe informatie bijbrengen over online ontwikkelingen.

Tekstschrijven is een van de redenen waarom ik ben gestart met de opleiding Media, Informatie en Communicatie. Waarom heb ik dan niet gekozen voor Journalistiek? Deze vraag krijg ik vaak te horen. Natuurlijk heb ik hier een verklaring voor.

Ten eerste is de wereld van het nieuws niet voor mij gemaakt. Het is algemeen bekend dat het nieuws zich vooral richt op de narigheid en kwaadheid in de wereld. Ik focus mij veel liever op het positieve. Dat past meer bij mijn karakter en voorkomt ook nog eens slapeloze nachten.

Daarnaast heb ik altijd al grote interesse gehad in de ontwikkelingen die het internet doormaakt en de veranderingen die het veroorzaakt. Wat voor effect hebben slanke modellen op Instagram op ons zelfbeeld? Kun je verliefd worden via het internet? En hebben we echt minder seks door de komst van Netflix? Al deze vragen wekken mijn interesse en ik zoek het antwoord maar al te graag uit.

Deze nieuwsgierigheid begon al op de middelbare school. Ik onderzocht voor mijn profielwerkstuk of het zelfbeeld van vrouwen naar beneden is gehaald door (sociale) media. Inmiddels heb ik stage gelopen bij een tijdschrift voor jonge meiden en heb ik talloze stukken geschreven tijdens de specialisatie Tekstschrijven. Deze stukken gaan bijvoorbeeld over de toename van psychische problemen bij jongeren en de veranderingen in relaties nu we elkaar 24/7 in de gaten kunnen houden via onze telefoons.

Ben je geïnteresseerd in het gebruik van sociale media en de gevolgen hiervan? Neem dan zeker even een kijkje op mijn pagina!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s