Nick van Volen

Ken je dat? je bent op een website terecht gekomen en je bent opzoek naar een specifiek item of hebt wat technische vragen. Ideaal als de website dan werkt met een chatbot waar je gelijk je vraag kunt stellen en er razendsnel reactie op krijgt. Niet alleen voor de bezoeker is het handig, ook het bedrijf zelf heeft hier profijt van. Zo is er minder mankracht nodig op de klantenservice.

Mijn naam is Nick van Volen (20) en ik ben derdejaars student Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Voordat ik aan deze opleiding begon heb ik succesvol de havo afgerond op het Alkwin Kollege in Uithoorn, het dorp waar ik woon. Ik ben erg geïnteresseerd in technologie in de breedste zin van het woord. Vorig jaar heb ik de specialisatie Mediamarketing gevolgd met als favoriete vakken: Beïnvloedingspsychologie, E-commerce, Marketingmanagement en Marketingresearch. Om mijn kennis te verbreden leek het mij leuk en verstandig om dit jaar de specialisatie Digitale Mediastrategieën te volgen, omdat dit de specialisatie is die zich het meest richt op de toekomst en alle ontwikkelingen die daarbij komen kijken.

Op MICwatching zal ik verschillende artikelen plaatsen over onderwerpen die ik zelf erg fascinerend vind: Chatbots en Voice met als basis Artificial Intelligence (AI). Dit is een technologie die zich momenteel erg snel ontwikkelt. Artificial Intelligence is de intelligentie waarbij computers (machines, software en apparaten) zonder enige hulp van mensen, zelf problemen op kunnen lossen. Zij nemen dan zelf beslissingen en kunnen bepalen wat goed of niet goed is. Er is wel één grote vraag. Wat gaat er gebeuren als computers slimmer worden dan de mens?

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar deze technologie? Lees binnenkort mijn artikelen op MICwatching.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s