Pim Jongsma

on

Mijn naam is Pim Jongsma en één van mijn grootste talenten is teveel nadenken over dingen waar niet veel over nagedacht hoeft te worden. Super onnodig, maar toch doe ik het. Mede hierdoor vind ik het interessant wat er in iemands hoofd rondgaat, en al helemaal wat iemands reactie is op het gebruik van bijvoorbeeld social media.

In mijn blogberichten op MICwatching ga ik inzoomen op het verband tussen digitale media en het welzijn van de gebruiker. Welk effect heeft jouw fanatieke Instagram gebruik op jouw gedrag?

Zelf ben ik ook één van die, af en toe, fanatieke gebruikers. Ik bekijk en lees meer dan dat ik post, maar dat betekent niet dat het minder invloed op mij heeft. Daarnaast ben ik 20 jaar oud en zit ik inmiddels alweer in het derde jaar van de studie Media, Informatie en Communicatie, of moet ik Creative Business zeggen? Zo’n naamsverandering is er lastig in te krijgen bij iemand die al twee jaar iets anders gewend is.

Exact het tegenovergestelde geldt voor veranderingen op het gebied van digitale media; dat ontwikkelt zich op een enorm hoog tempo en wordt op hetzelfde tempo weer verwerkt. Van ons wordt maar verwacht dat wij het allemaal kunnen bijbenen.

Maar wat gebeurt er als we het niet meer kunnen bijbenen? Wat gebeurt er als alle prikkels ons teveel worden? Deze vragen wil ik onder andere gaan beantwoorden in mijn blogberichten op MICwatching. Door middel van mijn ervaring en die van anderen om mij heen hoop ik het effect van digitale media op ons welzijn duidelijk te maken en jou tot de realisatie te laten komen dat alles wat zich afspeelt op het scherm voor je, grotere gevolgen kan hebben dan dat je in eerste instantie zou denken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s