Romy Bakker

Online. Minstens de helft van elke dag ben ik hiermee bezig. Ik scroll door de verschillende soorten content en bedenk mij dan altijd wat de motivatie achter de content zal zijn geweest. Deze inzichten helpen mij om de opdrachten van mijn studie te voldoen.  Mijn naam is Romy Bakker, 20 jaar, en ik studeer Media, Informatie & Communicatie. Ik verbaas mij erover hoeveel informatie er tegenwoordig beschikbaar is, vormgegeven op verschillende manieren. Hoe veras je je doelgroep tegenwoordig nog met online content?

Gamification is niet nieuw, maar ik denk dat sommige branches dit nog niet kennen. Wat is dit precies? Gamification is het toepassen van gamedenken en gametechnieken in niet game omgevingen. Het onderwijs bijvoorbeeld is niet een omgeving die ik zal linken aan games, maar hierdoor kan het leerplezier wel verhoogd worden. Bij gamification staat het stimuleren van gedrag centraal. Door te achterhalen wat de beweegredenen zijn bij mensen kan Gamification bepaalde branches aanvullen op hun inspanningen rondom online content.

Persoonlijk vind ik dat de aanwezige online content prikkelender kan. Ik heb weinig expertise op het gebied van het ontwerpen van online content, daarom grijp ik mijn kans om mij nu hierin te verdiepen. Gamification is in mijn ogen een mogelijkheid om branches uit een comfort zone te trekken. Ik denk niet dat iedere organisatie weet hoe ze het beste kunnen profiteren van digitalisering. Het doorbreken van patronen kost moeite, tijd en geld wat uitstelgedrag veroorzaakt. Wat ik wil bereiken is branches op een zo laagdrempelige manier adviseren om nieuwsgierig te zijn naar de tijd die komen gaat.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s