Tania van Diest

We weten allemaal wel dat de allermooiste profielen “fake” zijn. Maar is dat erg?

Mijn naam is Tania van Diest. Ik ben 19 jaar en studeer Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn studie kwam ik er al snel achter dat sociale media mijn passie is. Ik heb mijn gespecialiseerd in Digitale Media en nu specialiseer ik mij in Digitale Media Strategieën. Ik hou van strategisch denken, maar ik houd ook altijd het ethische perspectief in mijn hoofd en ben heel nieuwsgierig naar de psychologie achter de keuzes op sociale media.  Tijdens mijn stage bij de Detailhandel bedrijf Moes & Griet was ik verantwoordelijk voor de sociale media en webcare. Hier heb ik geleerd hoe een bedrijf zich profileert op sociale media.

Sinds de komst van Instagram in 2010, ben ik verslaafd. Het was een nieuw medium waar de focus ligt op foto’s. Er was al Hyves en Facebook, maar dit was anders. Toen kon je alleen foto’s plaatsen met een tekst en er was een “explore” knop. Dat was mijn favoriete knop. Je zag foto’s van mensen over de hele wereld. Ik voelde me verbonden met de wereld en was al snel nieuwsgierig naar hoe je snel vindbaar bent voor mensen en hoe je de beste exposure kon hebben. Waarom was die ene foto populairder dan de andere? Ligt het aan het onderwerp, kleurgebruik en hashtags? Ik was continue aan het uitproberen en analyseren welke elementen voor een mooi instagramprofiel zorgde.

De komst van sociale media zorgt voor veel ophef. De een vindt het helemaal geweldig en de ander helemaal niks. Er wordt steeds vaker geroepen dat millenials narcistisch zijn en dat het komt door de selfie cultuur op sociale media, maar is dit wel zo? Maakt het medium ons narcistisch of waren wij dit altijd al geweest? Zorgt het medium dat we een plek hebben om ons narcistische trekjes te laten zien. Als een bedrijf zich narcistisch gedraagt vinden we dit heel normaal, dan noemen we dit zelfs Branding.  Daarom schrijf ik op MICwatching over Instagram en de ethische kant achter het perfecte plaatje plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s