Yessica Brouwer

Ben jij wel eens bang voor wat de toekomst ons gaat brengen? Het kan soms best verontrustend zijn; al die berichten over hoe artificial intelligence ons op veel gebieden zal gaan helpen, maar vooral hoe het ons zal gaan ‘vervangen’. De industriële revolutie en de verdere technologische ontwikkelingen brengen veel welvaart, maar tegelijkertijd ook veel slachtoffers met zich mee. Ze zetten een hoop branches en beroepsgroepen op zijn kop, omdat het steeds makkelijker lijkt te worden om je personeel simpelweg te vervangen voor een computer.

Mijn naam is Yessica Brouwer, ik ben 21 jaar, geboren en getogen in Amersfoort en ik sta regelmatig stil bij dit onderwerp. Ik ben namelijk een jonge mediaprofessional die ervan droomt zich nog vele jaren verder te ontwikkelen in dit werkveld. Op dit moment zit ik in mijn derde jaar van de opleiding Creative Business op de Hogeschool van Amsterdam en werk ik naast mijn studie voor een van Nederlands grootste influencers, namelijk Noor de Groot (aka Queenofjetlags).

Ik raak snel gefascineerd door alle ondenkbare gebeurtenissen en ontwikkelingen in de wereld. Met het oog op mijn eigen loopbaan is het nu vooral van belang dat wij als mediaprofessionals onze ogen open houden voor alle technologische ontwikkelingen binnen deze industrie. Hoewel deze ontwikkelingen voor veel mensen een reden zijn tot het uitroepen van blinde paniek, ben ik van mening dat dit niet nodig is. Ik denk dat we ons simpelweg moeten aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid.

Voor MICwatching.nl wil ik me graag gaan verdiepen in artificial intelligence, omdat deze technologie zich momenteel snel aan het ontwikkelen is. Zullen robots het gaan overnemen, of hoeven we nergens bang voor te zijn? En wat wordt onze rol straks binnen deze ontwikkeling? 

Ben je al nieuwsgierig of zit je met een vraag? Volg mijn artikelen op MICwatching.nl of stuur mij een berichtje via LinkedIn

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s