Joris Joziasse

Ik vraag mezelf weleens af: is de wereld zo druk, of zijn het mijn gedachten? De huidige wereld waarin we leven is meer dan ooit constant in beweging. De grens tussen on- en offline is aan het vervagen en dat zorgt voor onzekerheid bij de mensheid. Met technologieën als Artificial Intelligence en Blockchain in het vooruitzicht zullen we kritisch moeten gaan kijken naar de werking hiervan op de huidige maatschappij. Wat kunnen we er enerzijds mee bereiken en anderzijds door verliezen? En, hoever zijn we eigenlijk met de ontwikkeling van onze technologie? We weten wanneer het is begonnen, maar wanneer stopt het?

Mijn naam is Joris Joziasse (22) en zit in het 3e jaar van de opleiding Creative Business aan de HvA. Blijven ontdekken en het verbreden van je eigen horizon spelen een belangrijke rol in mijn ontwikkeling als mediaprofessional. In een continue veranderende wereld moeten we ons blijven aanpassen en opzoek gaan naar vernieuwingen. Als kleine jongen wilde ik altijd alles weten en die nieuwsgierigheid is gelukkig nooit verdwenen.

Nu de fantasieën over mijn favoriete Sci-Fi films steeds tastbaarder worden, begin ik toch wat sceptisch te worden over sommigen gevolgen. Alhoewel ik geen duistere kant zie aan privé luchtverkeer, lijkt A.I daarentegen oncontroleerbaar. Welke gevolgen heeft dit dan voor de wereldeconomie? Hoe ziet de toekomst er dan over 100 jaar uit? Wat doet dit met data?

Voor MICwatching ga ik mij verder verdiepen in dergelijke onderwerpen en kom ik met meer antwoorden dan vragen!

To be continued…

 

Advertenties