Léon Rodijk

Van werkloos, geen opleiding en geen idee wat ik nou in de toekomst wou doen naar grafisch vormgever bij MTV NL en BE. En dat binnen 2 jaar. Ik ben Léon Rodijk, 22 jaar en derdejaars MIC-student. In dit artikel wordt duidelijk hoe ik deze omslag heb gemaakt.

In het jaar van 2015 wist ik eigenlijk (net zoals de meeste jongeren) nog niet wat mijn toekomstige baan moest worden. Het enige wat ik wist is dat ik hield van muziek en feesten. Tijdens een tussenjaar kreeg ik een nieuw baantje bij een restaurant, waar ik al snel het idee had om daar een evenement te organiseren. Echter kende ik geen grafisch vormgever die daar content voor kon maken, dus pakte ik dit zelf op.

Na een aantal succesvolle evenementen, werkte ik al gauw dagelijks met Photoshop, Illustrator en Premiere Pro. En vanaf dit moment wist ik dat ik in de mediawereld wou werken. Dus stopte ik met mijn baan en begon ik met de opleiding Media, Informatie en Communicatie. Tijdens mijn tweede jaar ben ik stage gaan lopen bij MTV, waarbij er na mijn stage een baan werd aangeboden als grafisch vormgever.

Nu ben ik inmiddels een jaar werkzaam en zet ik dagelijks verhalen en boodschappen om in beeld. Ik krijg regelmatig de vraag: “Heb je hier een opleiding voor gevolgd?” En dan zeg ik verbaasd: “Nee?” Ik ben stapsgewijs gaan leren hoe ik deze programma’s kon gebruiken, autonoom als je het zo wilt noemen. Het is eigenlijk een proces van uitproberen en opzoeken in plaats van bijvoorbeeld het volgen van een cursus. Zoals je kunt lezen weet ik er dus nog niet alles over.

Voor MIC-watching ga ik mij dus verder verdiepen in Graphic Design en zal ik schrijven over wat er nodig is om als Graphic Designer bij te blijven in de wereld van grafische vormgeving en wat Graphic Design voor meerwaarde kan bieden aan een bedrijf.

Ben jij hier nou nieuwsgierig naar? Volg mij dan op MICwatching.nl!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s