Maaike Spits

Op 4 juni 1967 organiseerde radiopresentator Steve Post een protestbijeenkomst in Central Park, New York waarbij 500 mensen kwamen opdagen. Terwijl hun tijdsgenoten massaal protesteerden tegen de Vietnamese Oorlog, lieten deze 500 demonstranten hun stem horen door ijs te eten en een levensgrote poster van supermodel Twiggy in de fik te steken.

Tegenwoordig kom je de tekst “Fat Power” niet zo snel meer tegen en zullen er ook weinig protesten gevoerd worden onder dit motto. In de huidige maatschappij vindt er echter een andere ontwikkeling plaats, die zijn oorsprong gevonden heeft in protestacties zoals deze. Moderne demonstranten verzamelen zich echter niet meer in het park. Om hun mening te horen hoef je alleen nog maar online te gaan.

Zoek op Instagram naar #bodypositivity en je zal meer dan 2.1 miljoen berichten te zien krijgen. Termen zoals lichaamsacceptatie, diversiteit en zelfvertrouwen zijn populairder dan ooit en zodra grote modemerken campagnes lanceren met onbewerkte beelden daarin, worden ze massaal de hemel in geprezen.

Mijn naam is Maaike Spits, ik ben 21 jaar en Media, Informatie en Communicatie student aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb de afgelopen drie jaar als Community Manager gewerkt bij een social enterprise, waarbij ik verantwoordelijk ben geweest voor het bepalen van de social mediastrategie en het creëren van content voor 60.000 Facebook en Instagram volgers. Vanuit deze ervaring ga ik op MICwatching artikelen schrijven over het fenomeen Body Positivity en zal ik andere mediaprofessionals tips geven hoe ze deze ontwikkeling toe kunnen passen in hun online contentstrategie.

Nieuwsgierig geworden? Volg vanaf nu mijn artikelen op MICwatching of kom meer te weten over mij door alvast een kijkje te nemen op mijn LinkedIn-profiel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s