Patrick Simon

Goedemorgen Siri! ‘Goedemorgen Patrick’! Hoor ik vanuit mijn speakersysteem. Siri herkent mijn stem en zet gelijk het nieuws aan op de tv waarna ik mijn agendapunten voor vandaag voorgelezen krijg. Daarna volgt mijn favoriete playlist op Spotify. Het is mijn ochtend ritueel. Gelukkig onthoudt Siri het en hoef ik niet elke ochtend opnieuw te vragen of ik het nieuws mag horen.

Het lijkt nog een beetje toekomstmuziek maar spraak gestuurde devices komen er ook in Nederland aan. In de Verenigde Staten is Amazon wat betreft deze technologie al hard aan de weg aan het timmeren. Maar hoe gaan wij dit in Nederland in de praktijk zien? Welke content of überhaupt media zijn hier geschikt voor? En hoe kom je er tussen als bedrijf zijnde wanneer iemand iets aan Siri vraagt? Krijgen we nieuwe interactievere vormen van media?

Na de grappige vragen die je aan Siri kunt stellen zijn je moeder opbellen en muziek afspelen een van de eerste dingen waar je aan denkt. Maar deze technologie kan veel verder gaan dan dat. Tijdens mijn stage bij Armada Music was men daarom ook al volop bezig met deze technologie. Het is nog een grijs gebied waar ik veel over ga leren de komende periode.

Ik ben Patrick Simon, 23 jaar en ik volg de opleiding Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Het is inmiddels mijn vierde en dus laatste jaar. Zoals ik al zei liep ik stage bij Armada Music waar ik veel in aanraking ben geweest met alle vormen van social media en online marketing. Van kanalen waar je nog nooit van hebt gehoord, zoals Sina Weibo, VK en Vero tot de bekendere tools zoals Google Adwords. Spraak gestuurde technologie is nog vrij onbekend maar wel iets wat groot kan worden en verschil gaat maken in de marketing van vandaag. Houdt mijn blogberichten in de gaten voor alle updates over die fascinerende onderwerp!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s