Roos Sipkes

Een snelle en pakkende tekst. Een trendy en overzichtelijk design. Een duidelijk menu en linkjes die strategisch geplaatst zijn. Wat hebben deze aspecten met elkaar te maken? Het zijn allemaal punten waar de beste en meest populaire websites die we kennen aan voldoen. Vanzelfsprekend… Toch? Misschien voor ons als gebruikers wel ja. Maar je zal je verbazen hoeveel denk-, probeer- en onderzoek-werk achter de meeste simpele designs zit. Dit is één van de dingen waar ik mij in heb gespecialiseerd als tekstschrijver voor digitale media. Maar wie ben ik?

Mijn naam is Roos Sipkes en op het moment studeer ik aan de Hogeschool van Amsterdam. Daar ben ik derdejaars Media, Informatie en Communicatie studente. Ik ben 26 jaar oud en heb heel veel verschillend werkervaring in mijn leven opgedaan. Daarbij heb ik, voordat ik op het Hbo terecht kwam, een Mbo niveau 4 opleiding afgerond in Marketing en Communicatie.

In de eerste instantie zie ik mezelf vooral als tekstschrijver. Maar ik ben natuurlijk niet zomaar MIC gaan studeren. Jaren geleden viel wel degelijk mijn eerste keuze op Journalistiek. Maar mijn laatste stage op het Mbo veranderde alles. Ik werd toen voor het eerst geïntroduceerd in de online wereld (als tekstschrijver, vertaler en SEO-specialist). Het heeft mij daarna nooit meer los gelaten. Zowel het online schrijven, als het onderzoeken.

SEO staat voor Search Engine Optimization. Het is het ‘spelletje’ dat websitemakers en -bewerkers met zoekmachines spelen om zonder extra (directe) kosten de beste zoekresultaten te krijgen voor de website waar ze aan werken. En met de beste zoekresultaten bedoel ik natuurlijk alleen voor de zoekwoorden die hun doelgroep gebruikt. De rest is niet relevant. Maar hoe kom je er achter welke zoekwoorden dat zijn? En hoe zorg je ervoor dat jouw website dan ook daadwerkelijk boven zijn directe concurrenten komt te staan? Zonder de zoekmachines te hoeven betalen hiervoor? Dat zijn de eersten van vele stappen dat SEO inhoudt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s