Hoe Intieme Technologie de medische wereld verbetert

Intieme Technologie zorgt voor een enorme groei aan mogelijkheden binnen de medische wereld. Menselijke beperkingen kunnen door middel van nieuwe technologieën worden geëlimineerd en vermogens soms zelfs uitgebreid. Het is voor de medische sector een must dat zij met Intieme Technologie blijven werken en innoveren. Waar men vaak bang voor is, is dat de wereld wordt overgenomen door technologie. Ze kijken niet naar alle positieve kansen die het met zich meebrengt. Vooral in de medische wereld zijn er al ontzettend veel positieve veranderingen aan de gang.

Hieronder behandel ik enkele technologische ontwikkelingen die succesvol zijn ingezet in de medische wereld.

Paro 

Schermafbeelding 2018-10-26 om 15.29.57.png

Paro is een robotzeehond die voor therapeutische doeleinden gebruikt wordt. Paro heeft het uiterlijk van een knuffel zeehond, maar is uitgerust met meerdere sensoren die reageren op aanrakingen en geluid. Zo wordt Paro vaak voor de dementerende en op de kinderafdeling ingezet om de patiënten op te vrolijken, de communicatie te stimuleren, de bloeddruk te verlagen en vertrouwen op te roepen in situaties waar de patiënt dat nodig heeft. Paro wordt gezien als het huisdier dat de patiënt nooit heeft gehad of doet de patiënt juist denken aan een overleden huisdier. De pijn en verdriet die een ziekenhuisbezoek met zich meebrengt wordt verzacht. Paro brengt ontspanning, geluk en liefde met zich mee en leent zich daarom perfect als Intieme Technologie voor in het ziekenhuis.

Er is bewust gekozen voor een zeehonden uiterlijk. Deze keuze is gemaakt, omdat men geen verwachtingspatroon zou hebben bij een zeehond in tegenstelling tot een alledaags huisdier zoals een hond of een kat. Ook zijn er weinig patiënten die vervelende ervaringen (die wellicht de effectiviteit van deze sociale robot in de weg zouden staan) linken aan een zeehond. Paro is door het Guinness Book of Records erkent als de beste sociale robot.

Diepe Brein Stimulatie (DBS) 

Een zogenaamde ‘pacemaker’ voor de hersenen wordt deze neurostimulator ook wel genoemd. Deze neurostimulator wordt in het lichaam (vaak in de buik) van de patiënt geplaatst en stuurt pulsen naar elektroden die zich bevinden in de hersenen. De hoge frequentie van de stroomstootjes die naar de elektroden worden gestuurd zorgen voor een verandering in de hersenen. Deze verandering zorgt voor verbetering van de klachten van de patiënt. DBS is een uitweg voor patiënten met parkinson, tremoren, dystonie, het syndroom van Gilles de la Tourette, epilepsie en obsessief compulsieve stoornissen. Maar daar blijft het niet bij, DBS wordt nu ook getest op mensen die last hebben van een depressie. DBS vervangt de antidepressiva, waar vaak negatieve bijwerkingen aan vastzitten. Deze vorm van Intieme Technologie zorgt dus voor verbetering van de vermogens van patiënten en het wegnemen van de negatieve gevolgen van hun ziekte en/of hun oude medicijnen.

Elektronische pil 

Schermafbeelding 2018-10-26 om 15.33.06.png

De elektronische pil is ontworpen aan de University of Glasgow. De pil is uitgerust met een lampje, mini-camera en een zendertje. Waardoor de pijnlijke vorm van coloscopie (m.b.v. een cameraslang door het darmkanaal) kan worden vervangen door een pijnloze manier om het maagdarmkanaal te inspecteren. De pil heeft een doorsnede van 15mm en kan daardoor gemakkelijk worden ingeslikt. Eenmaal in het maagdarmkanaal aangekomen, schijnt de pil met een blauw licht. Dit licht zorgt ervoor dat, als er zich ongezond weefsel in het lichaam bevindt deze gedeelten oplichten en zo gedetecteerd kunnen worden door de doctoren. Deze vorm van Intieme Technologie maakt onaangename en langdurige processen gemakkelijker en zorgt daardoor voor een minder traumatische ziekenhuiservaring van de patiënt. Ook zorgt de elektronische pil ervoor dat kanker eerder vastgesteld kan worden en daardoor beter kan worden behandeld.

Eyeborg

Schermafbeelding 2018-10-20 om 12.23.59

De Eyeborg is een apparaat dat kleuren waarneemt en omzet in geluid. Het apparaat wordt zowel op als in het hoofd gedragen en is dus onderdeel van het lichaam. Een van de mensen die dit apparaat gebruikt is Neil Harbisson, een kunstenaar die voor het gebruik van de Eyeborg kleurenblind was. De Eyeborg zorgt er niet alleen voor dat hij nu weer in staat is om kleuren waar te nemen, maar het zorgt er ook voor dat hij nu (zoals hij het zelf noemt) extreem ‘kleurziend’ is. Dit betekent dat Harbisson ook in staat is om infrarood en ultraviolet waar te nemen. Deze vorm van Intieme Technologie zorgt er dus niet alleen voor dat het menselijk vermogen weer wordt hersteld, maar dat het menselijk vermogen zelfs wordt uitgebreid.

De ontwikkelingen op het gebied van Intieme Technologie brengen dus niet enkel negatieve gevolgen met zich mee, maar juist ook heel veel positieve gevolgen. De mens moet zich hier alleen wat meer in verdiepen. Alleen dan neemt angst niet de overhand  en kan er in grotere getalen gebruik worden gemaakt van alle oplossingen en verbeteringen die Intieme Technologie biedt.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s