Persuasive Design: in de gamingindustrie.

Dit whitepaper over Persuasive Design zal dieper ingaan op de welbekende principes van Dr. Robert Caldini en hoe dit wordt toegepast in hedendaagse videogames. Naar mijn idee interessant door de extreem brede doelgroep die aangesproken en dus ook beïnvloed wordt bij het gebruik van deze vorm van entertainment. Er zijn vele commerciële doeleinden te verzinnen waarom Persuasive Design wordt ingezet in games. Maar is er ook plaats voor educatie of positieve sturing/opvoeding? Denk hierbij vooral aan de gezondheidsproblemen die al die mensen krijgen van het te weinig bewegen, deze kunnen veroorzaakt worden door gameverslavingen en dergelijke.

Het is dan ook belangrijk games niet te onderschatten. Het is namelijk een media dat deel uit maakt van een groot aantal Nederlanders. Dit betreft een zeer jonge tot zeer oude doelgroep. Vooral die zeer jonge doelgroep, die nog onervaren met de wereld, gokken en geld is lijkt een makkelijk doelwit. Moet dit wel mogen? Kinderen die nog weinig verstand hebben van micropayments en dergelijke worden op dezelfde manier benaderd als een volwassen man met een fulltime baan. Ze spelen namelijk hetzelfde spel.

Download hier het volledige whitepaper

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s