Conversie optimalisatie door persuasion profiling

Persuasive design, het ontwerpen en toepassen van overtuigingsprincipes met als doel het onbewust beïnvloeden van personen om ze tot actie over te laten gaan. Designprincipes worden ontworpen en toegepast om zo het beslissingsproces van de bezoeker te beïnvloeden. Deze techniek wordt onder andere toegepast in de marketing, politiek en zorg. Door de verschillende technieken in te zetten wordt het denken en handelen van de doelgroep beïnvloed.

Een begrip dat steeds populairder is geworden in de e-commerce wereld is persuasion profiling. Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om hun verkooptactiek af te stemmen op de individuele bezoeker. Door het inzetten van persuasion profiling worden individuele profielen gecreëerd op basis van de online interacties. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om persuasion profiling in te zetten met als doel de optimalisatie van hun conversie. Maar wat is persuasion profiling precies? En waarom zou je hier als bedrijf gebruik van maken?

Deze whitepaper is geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in het optimaliseren van hun conversie door middel van persuasion profiling.

MS302D_vanderHorst_Sharon_Whitepaper

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s