De start van jouw bedrijf en klantenbinding, hoe werkt dat?

Hoe zorg je ervoor dat jouw product – in eerste instantie – succesvol wordt, maar daarnaast ook een deel gaat worden van de routine van de klant? De uitdaging ligt hier om rekening te houden met de psychische aspecten van een product en hoe je dus een klant kan overtuigen en/of kan beïnvloeden om een product te kopen, maar ook te blijven gebruiken. Deze whitepaper is gericht aan startende ondernemers die een product en/of dienst leveren aan de klant. Hier zult u meer informatie vinden over het verschil tussen interne en externe triggers, met in het bijzonder de verhouding tussen interne triggers en de persuasive technologies van Dr. Robert Cialdini. Over beide onderwerpen zijn veel informatie te vinden, maar vaak mist de verhouding tussen deze twee essentiële aspecten.

Wil jij dit graag lezen? Lees hier dan nu de whitepaper over klantbinding!

MS303C_HannahNietzman_Opdracht1

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s