Manipulerende game developers

Bij het spelen van gratis spelletjes ben je al snel veel meer geld kwijt dan dat je eigenlijk had gehoopt. Door middel van persuasive strategieën weten spelontwikkelaars de laatste paar jaar steeds beter in te spelen op de wensen en behoeften van de klant. Game developers bieden binnen de games verschillende virtuele producten aan. Consumenten schaffen deze aan en kiezen er dus voor om steeds vaker kleine betalingen te doen binnen deze spelletjes.

Deze consumenten doen hierdoor zogeheten microtransacties. Deze microtransacties leveren grote game bedrijven jaarlijks miljarden dollars op. We worden gemanipuleerd zonder dat wij hier werkelijk bij stilstaan.

In de volgende whitepaper leg ik uit hoe er tegenwoordig gebruik wordt gemaakt van persuasive behavior. Na het lezen van deze whitepaper weet je precies hoe spelontwikkelaars geld verdienen aan jouw onderbewustzijn.

Kimberley Kenawy MS301B Whitepaper MICwatching Design

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s