Persuasive design: de sleutel tot succes

Wist je dat gebruikers binnen 0.05 seconden een oordeel klaar hebben over je website? (EasyLeads, 2014). Als de eerste indruk dus slecht is, of alleen al een beetje onduidelijkheid oproept, kan dit grote gevolgen hebben voor je bounce rate. Bezoekers zullen sneller geneigd zijn om je website per direct te verlaten. Gelukkig zijn er vele manieren om de bezoeker op je website te houden. Denk bijvoorbeeld aan branding, of aan het toepassen van de zeven beïnvloedingsprincipes van Cialdini (Emerce, 2016). Echter zijn deze strategieën niet exclusief gericht op persuasive webdesign; een onwijs belangrijke factor voor bedrijven die online actief zijn. Persuasive webdesign stimuleert de bezoeker namelijk om de gewenste actie uit te voeren en heeft daarom een hogere conversie tot gevolg. In de whitepaper vermeld onder deze tekst lichten we toe wat persuasive webdesign precies is en op welke manieren je het kunt inzetten, met als doel het optimaliseren van je conversie.

Whitepaper MIC Watching Design

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s