Persuasive design technieken voor een nieuwe webshop

Maar liefst 95% van het denken van een mens gebeurt onbewust. Dit geldt ook voor een bezoeker van je website. Bij een succesvolle webshop zorgt bijna elk detail ervoor dat jij onbewust beïnvloed wordt om bijvoorbeeld iets te bestellen. Vandaar dat we spreken over persuasive design. Persuasion = Een poging tot het beïnvloeden van iemands gedrag en/of houding. Niet alleen bij websites is dit van toepassing, ook als jij niet vermoedend door een winkelstraat loopt word je onbewust beïnvloed. Denk bijvoorbeeld aan die heerlijke geur die je ruikt als je langs de bakker loopt of de stickers op de ramen waar ‘sale’ op staat. Dit soort details zorgen ervoor dat jij overweegt om de winkel in te gaan waar je ook weer onbewust beïnvloed wordt wat ervoor zorgt dat jij iets gaat kopen in die winkel.

 

In deze whitepaper wordt duidelijk hoe je door middel van persuasive design consumenten kunt beinvloeden om iets te kopen op een webshop.

Hoe zorg je ervoor dat de customer journey van klanten op jouw webshop zo goed mogelijk verloopt. Waar klikken consumenten vaak op en waar haken ze af.

Welke tactieken moet je gebruiken om ervoor te zorgen dat consumenten iets in hun winkelmandje plaatsten.

 

Kortom; hoe kun je doormiddel van persuasive design een succesvolle webshop maken.Persuasive design technieken voor een nieuwe webshop

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s