Thomas van den Berg

“Het is zover, de WK-finale van 2022 tussen Nederland en Duitsland staat op het punt van beginnen. We schakelen over naar onze commentator in Qatar: Thomas van den Berg.” Ik zal niet ontkennen dat ik Henry Schut deze woorden meermaals heb horen zeggen als ik zat te dagdromen. Of dit in 3,5 jaar gaat lukken, weet ik niet. Wel weet ik dat op de goede weg ben om mijn interesses te verenigen met mijn carrière.

Ik heb via stages bij De Telegraaf en voetbalclub AZ mijn liefde voor sport en journalistiek kunnen combineren. In gesproken vorm ben ik nu nog minder overtuigd van mijn woorden dan wanneer ik ze op papier zet. Want of ik de pen ooit zal inruilen voor een microfoon waag ik te betwijfelen. Ik heb dan ook doelbewust gekozen voor de MIC-specialisatie Tekstschrijven in combinatie met de minor International Journalism.

Me vastbijten in een verhaal, dat doe ik het liefst. En dan bij voorkeur een verhaal over sport, film of games. Ik ben enkele jaren actief geweest als filmrecensent en heb in mijn tijd in Alkmaar als stagiair de leiding gehad over de eSport-tak. Daar won de journalist in mij het van de voetbal- en gamenerd. Het systeem waar de eSporters deel vanuit maken is niet zo onschuldig als je op het eerste gezicht zou verwachten. Daarover zal ik hier op de site gaan schrijven.

Want hoewel de klassieke journalistiek langzaamaan verdwijnt, ben ik er altijd van overtuigd geweest dat goed kunnen schrijven binnen ieder werkveld een asset is. En daarom zal ik, ongeacht of ik naar het WK wordt uitgezonden, altijd blijven schrijven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s