Social Advertising voor start-ups

Een start-up opzetten is een hele onderneming. Er komen allemaal aspecten bij kijken, het regelen van een KvK-nummer, een budget en voorraad, maar wat al snel over het hoofd word gezien is je social media kanalen. Social advertising, zoals dat in ons vakgebied wordt genoemd, kan essentieel zijn voor jouw start-up. Als je dit artikel gelezen hebt, heb je een up-to-date “insightvan de laatste online advertising trends.

Social advertising is nog steeds een nieuwe trend in de hedendaagse medialandschap. Grote mediaplatformen zoals Instagram en Facebook blijven met nieuwe tools komen waarop bedrijven kunnen inspelen. De tools die ik hier ga bespreken zijn dan ook voor deze twee platformen. Dit zijn tools die, als je weet hoe het werkt, heel handig zijn en die ik zelf ook gebruik voor mijn onderneming.

Social Shopping op Instagram

Social shopping is een van de nieuwere snufjes die je kan toepassen voor jouw start-up op Instagram. Het is eigenlijk heel simpel. In plaats van het taggen van mensen en/of bedrijven in de geplaatste foto tag jij je producten. Deze tags zijn hierbij gelinkt aan je web shop waardoor de consument meteen wordt doorgelinkt naar de productpagina.

Toch zit er een addertje onder het gras. Als je een bedrijfsaccount hebt betekent dit niet dat je meteen gebruik kan maken van de functie. Het moet namelijk eerst worden goedgekeurd. Als je wilt weten hoe dat moet, moet je hier op klikken.

Als dit allemaal is gelukt kan je eindelijk aan de slag. Als je meer dan negen producten in verschillende foto’s hebt getagd krijg je er een nieuwe tabblad op je Instagram pagina bij. Geen linkjes meer in je bio, maar een echte knop waar jouw potentiële klanten op kunnen klikken. Naast het taggen en je winkelknop zijn statistieken natuurlijk een “key to succes”.Met social shopping zie je wat de mensen doen op je pagina, wie je pagina bezoekt en hoeveel mensen er op de link klikken. Dit is allemaal leuk, maar je moet er natuurlijk ook iets mee doen. Met deze statistieken kan jij je bedrijfspagina optimaliseren. Het zorgen voor meer leads en voor een hogere conversieratio.

“Statistieken zijn een key to succes”

De voordelen hiervan verschillen natuurlijk per start-up, maar mocht je het goed benutten dan werpt het zeker zijn vruchten af.

Facebook Ads

Facebook advertenties gebruik ik zelf eigenlijk steeds minder. Paidcontent is natuurlijk makkelijk te herkennen voor de consument en die kijkt er dan weer snel overheen. Toch vind ik het wel de moeite waard om hierover te schrijven.

Met de advertenties van Facebook kan je zeer goed je doelgroep bepalen. Je kiest je leeftijd, locatie en eventueel ook nog voorkeuren van de mensen die je wilt bereiken. Hier is natuurlijk wel wat geld aan gebonden. Hoe meer je inlegt des te meer bereik je kan genereren. Facebook staat natuurlijk niet garant voor een positieve conversieratio, maar dit genereert wel gegarandeerd awarenessbij jouw potentiële doelgroep. Als dit daarnaast is gekoppeld aan je instagram pagina heb je twee vliegen in één klap. Een advertentie die bij jouw gewenste doelgroep komt op twee verschillende mediaplatformen.

 

Instagrams Story

De Instagram story tool is qua populariteit vrij hard gegaan. Waar men eerst redelijk sceptisch over de nieuwe functie was is het nu omarmd door bedrijven en het groter publiek. Hierbij kan je van alles doen. Denk hierbij aan foto’s en filmpjes plaatsen met eindeloze functies. Profielen en producten kunnen getagd worden, je kan een pol plaatsen of je locatie delen.

Maar wat is nou het voordeel voor een beginnend bedrijf? Nou best veel als je het mij vraagt. Als beginnend bedrijf is je marketingbudget niet altijd aan de hoge kant, maar je wilt toch je product of dienst aan de man brengen. De Instagram story biedt hiervoor een goede oplossing. Als jij al beschikt over de social shopping functie van Instagram biedt het platform jou ook de mogelijkheid om je producten te taggen in je geplaatste story’s. Daarnaast is het als bedrijf gewoon noodzakelijk om up-to-date te blijven bij je volgers op social media.

“Content maakt macht”

Zelf ga ik er altijd vanuit dat content macht maakt. Heb je kwalitatief goede content in overvloed dan kan je relevant blijven voor jouw volgers. Is dit niet het geval dan zijn ze geneigd je heel snel te vergeten. Instagram story’s biedt hiermee een goede oplossing. Met de story’s kan je relatief onprofessionele content snel en professioneel weergeven. Dit kan leiden tot meer interactie met je doelgroep en kan dus ook leiden tot meer algehele traffic.

“Altijd vooruitgaan want stilstaan is achteruitgaan”

Dit zijn de drie meest gebruikte social media tools die ik op dit moment op mijn platformen inzet. Ze zijn naar mijn mening niet altijd even handig in bepaalde situaties, maar helpt je als jonge en beginnende ondernemer wel op weg naar een goedlopend bedrijf. Daarnaast moet je als ondernemer blijven innoveren en vooruitgaan want stilstaan is achteruitgaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s