Case Study Kappersproducten.nl

In deze case study wordt de online webshop Kappersproducten.nl onder handen genomen. Kappersproducten is een online webshop met talloze professionele haarproducten. Hoewel de online webshop al een aantal elementen betreft persuasive design op een goede manier toepast, is er zeker nog ruimte voor verbeteringen.

Persuasive design aan de hand van Cialdini’s principes

Deze verbeteringen zullen gemotiveerd worden aan de hand van de beïnvloedingstechnieken van Robert Cialdini. Als uitgangspunt zullen de verbeteringen bijdragen aan meerdere aankooprealisaties van de consument. In deze case zullen als eerste de technieken naar voren komen die de website al goed gebruikt, hierna zal er advies gegeven worden in welke technieken de website nog zou kunnen gebruiken.

Welke principes beheerst Kappersproducten.nl al goed?

Het eerste overtuigingsprincipe dat Kappersproducten.nl goed inzet is het principe autoriteit. Dit houdt ook wel in dat de consument vertrouwen heeft in experts op het gebied. Hieronder is te zien dat Kappersproducten.nl aangesloten is bij Thuiswinkel Waarborg. Thuiswinkel Waarborg is een keurmerk voor online webwinkels in Nederland. Als een bedrijf hierop in aangesloten is deze dus veilig voor een aankoop.

schermafbeelding 2019-01-20 om 18.21.27

Hiernaast zijn zij al gevorderd met het principe sociale bewijskracht. Dit gaat simpelweg om het feit, als andere mensen iets doen ben je sneller geneigd dit gedrag na te bootsen. Kappersproducten.nl doet dit ten eerste goed door te laten zien wat andere consumenten men aanbeveelt en welke producten het meeste aangeschaft worden. Dit zal het ruime aanbod voor vele consumenten beperken waardoor zij een makkelijkere keuze kunnen maken.schermafbeelding 2019-01-20 om 18.28.14 Hiernaast heeft de consument de mogelijkheid een product te beoordelen door middel van sterren en recensies. Deze twee mogelijkheden zorgen ervoor dat andere consumenten deze producten sneller zullen aanschaffen. schermafbeelding 2019-01-20 om 18.28.36

Schaarste

Vooral met het principe schaarste zie ik bij Kappersproducten.nl nog veel ruimte voor verbetering. Dit is een principe die de consument net het laatste duwtje in de rug geeft om een aankoop te realiseren. Bij dit principe laat je de consument weten dat het product beperkt beschikbaar en erg populair is, waardoor zij het idee krijgen dat het product exclusief is en de neiging creëert om het product direct aan te schaffen.

schermafbeelding 2019-01-20 om 18.53.47

Hoewel Kappersproducten bij de techniek sociale bewijskracht al goed gebruik maakt van de beoordeling die men kan geven door middel van sterren ziet men hier verder alleen iets in de recensies van terug. Belangrijk voor uiteindelijke aankoop is om te laten zien hoe gewild een product is. Dit zouden zij kunnen laten zien door het aantal sterren, naast in de recensies te vertonen bij het product zelf.

schermafbeelding 2019-01-20 om 19.07.48

Sympathie

Deze overtuigingstechniek houdt in dat men sneller geneigd is aanbevelingen aan te nemen van personen die hij/zij kennen of leuk vinden. Kappersproducten.nl zou er dus goed aan doen als zij op de productpagina de optie geven producten via sociale media te delen. Zo heeft de consument de mogelijkheid producten na aanschaf te delen met vrienden, waardoor het bereik van de website groter wordt. schermafbeelding 2019-01-20 om 19.16.58

Wederkerigheid

Tot slot zou Kappersproducten.nl gebruik kunnen maken van de techniek wederkerigheid. Deze techniek houdt simpelweg in: voor wat, hoort wat. Als je iets voor mensen doet zijn zij ook snel geneigd iets terug te doen. Dit zou de website kunnen aanpakken door gebruikers die voor het eerst op de website komen korting te geven. Dit kunnen zij doen aan de hand van een inschrijving via de e-mail, waardoor zij deze klanten meteen kunnen benaderen met nieuwsbrieven.

Schermafbeelding 2019-01-20 om 19.36.37.png

Conclusie

Hoewel Kappersproducten op de goede weg is zou dit advies er toe kunnen leiden dat de consumenten van Kappersproducten meerdere aankopen zal realiseren, wat uiteindelijk zal leiden tot meer winst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s