Case Study: My Jewellery

My Jewellery, een webshop die zich bezighoudt met de verkoop van sieraden, kleding en accessoires. Het bekende vrouwenmerk is de laatste jaren uitgegroeid tot een groot succes. Het merk richt zich op modeliefhebbers en probeert de doelgroep dagelijks te bereiken via social media. My Jewellery houdt zich bezig met de laatste trends en kijkt naar de behoeften van de doelgroep.

My Jewellery is een merk dat online goed aanwezig is. Het merk is op elk social media kanaal actief en er worden dagelijks foto’s en filmpjes op de social media kanalen geplaatst. De website is op Instagram en Facebook zichtbaar aangegeven, waardoor er ook veel bezoekers via social media naar de website gegenereerd worden. Daarnaast is de webshop ook goed vindbaar op Google. Bij het intypen van ‘My Jewellery’ verschijnt bovenaan meteen de link naar de webshop.

Als we op de homepagina van My Jewellery komen dan zien we een grote afbeelding met daarboven het menu en het logo getoond. Daarnaast valt op dat My Jewellery gebruik heeft gemaakt van een header waarin de beoordelingen van klanten te zien zijn. Dit zorgt meteen voor een vertrouwd gevoel, omdat je als bezoeker kunt lezen hoe anderen over de site denken. Ook staat in de header dat er vanaf €50,- geen verzendkosten zijn en dat een bestelling voor 22:00 dezelfde dag verzonden is. Ik vind het erg goed dat My Jewellery gebruik heeft gemaakt van deze teksten in de header, omdat het informatie is die voor een bezoeker erg belangrijk is.

Homepagina.png

Vanuit mijn oogpunt zijn er nog wel een aantal verbeterpunten aan de website van My Jewellery. Deze verbeterpunten zal ik behandelen door middel van de beïnvloedingsprincipes van Cialdini en via screenshots duidelijk maken.

Wederkerigheid
Onderaan de homepagina is er een mogelijkheid om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Op dit moment is het voor de bezoekers nog erg onduidelijk wat zij ervoor terugkrijgen als zij zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Dit komt omdat er alleen ‘inschrijven voor de nieuwsbrief staat. Mijn advies is daarom om in het kort aan te geven wat de bezoeker kan verwachten van de nieuwsbrief. Daarnaast is het slim als My Jewellery de bezoekers iets teruggeeft voor het inschrijven voor de nieuwsbrief. Door de bezoekers die zich inschrijven een 10% kortingscode te geven zullen zij sneller geneigd zijn om zich in te schrijven.

Voor vs na

wederkerigheid

Sociale bevestiging en schaarste
Aan de productpagina’s van My Jewellery is nog veel te verbeteren. Mijn eerste advies is om de foto van het product kleiner te tonen en de extra foto’s aan de zijkant toe te voegen in plaats van onder de productfoto. Wanneer je op dit moment een product opent op de website is niet alle informatie op de pagina te zien. Dit zorgt ervoor dat de bezoekers steeds moeten scrollen, wat erg onhandig is.

My Jewellery kan naar mijn mening ook twee van de beïnvloedingsprincipes van Cialdini toepassen om de productpagina’s te verbeteren. Wat My Jewellery nu al goed doet, is dat wanneer een maat uitverkocht is de bezoeker ervoor kan kiezen om op de hoogte gehouden te worden van dit product. De bezoeker vult haar naam in en ontvangt een mail wanneer haar maat weer op voorraad is.

Allereerst kan My Jewellery gebruikmaken van schaarste. Wanneer de bezoeker op een maat klikt, is het slim om erbij te vermelden hoeveel producten er nog van deze maat beschikbaar zijn. Door te laten zien dat er nog maar een paar exemplaren beschikbaar zijn zullen bezoekers sneller geneigd zijn om meteen tot aankoop over te gaan. Op de screenshot is te zien dat ik de voorraad heb toegevoegd onder de maten. Op deze screenshot is er geklikt op maat xs en is er te zien hoeveel exemplaren er nog van deze maat op voorraad zijn. Ik heb gekozen om dit in de roze kleur van My Jewellery neer te zetten, zodat dit lekker opvalt.

Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van sociale bevestiging. Op het moment dat je weet dat anderen het product al hebben gekocht, word je als bezoeker zelf ook nieuwsgierig. Daarom is mijn advies om onder de ‘in shopping bag’ button de tekst ‘…… mensen gingen je voor’ te plaatsen. Hier valt de tekst goed op, omdat de ‘in shopping bag’ button de aandacht trekt op de productpagina.
Ook het plaatsen van reviews is een vorm van sociale bevestiging. Door reviews op je site te tonen zullen bezoekers de site meer vertrouwen. Het is voor een bezoeker fijn om te zien wat anderen van het product vinden. Ik heb ervoor gekozen om het aantal sterren dat het product heeft gekregen boven de naam van het product te plaatsen, zodat dit goed zichtbaar is. Daarnaast zullen de reviews onder de productfoto’s getoond worden, zodat de bezoeker deze kan lezen. De bezoeker kan hierbij op het kopje ‘reviews’ klikken waardoor deze zullen verschijnen.

Voor:

voor

Na:

na

Conclusie
Door het toepassen van bovenstaande principes van Cialdini is de kans groot dat My Jewellery de conversie op de website nog meer kan verhogen. Door goed te kijken naar de wensen en behoeften van de bezoeker kun je hier als webshop makkelijk en goed op inspelen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s