Door middel van persuasive design jouw conversie verhogen!

on

‘Nog maar 1 artikel beschikbaar’ is wat ik vaak voorbij zie komen als ik een nieuwe broek wil bestellen. Het geeft mij het gevoel dat ik dit artikel snel moet bestellen, anders is het straks niet meer beschikbaar. Door deze techniek worden meerdere mensen beïnvloed. Dit wordt ook wel ‘persuasive design’ genoemd. In dit artikel laat ik zien hoe de website‘Google’ geoptimaliseerd kan worden.

Door het toepassen van de beïnvloedingsprincipes van Cialdini beïnvloed jij het beslis- en koopgedrag van potentiële klanten. Ook vergroten deze beïnvloedingsprincipes het gebruiksgemak en overtuig jij de bezoeker om de gewenste actie uit te voeren. Een goed voorbeeld is de merchandise store van Google. Zij geven de beschikbaarheid aan van een product. Maar ze kunnen het gebruik van persuasive designbeter toepassen om hun conversie te verhogen. Deze website is bedoeld om hun eigen werknemers te overtuigen hun producten te kopen.

 

  1. Wederkerigheid

Eén van de belangrijkste en meest succesvolle manieren van beïnvloeding is wederkerigheid. Door het simpel te houden en iets kleins te geven, wordt dat later gecompenseerd. De your.googlemerchandisestore.com biedt ‘gift ideas’ aan. Door meerdere cadeau-ideeën te geven van dezelfde producten maar dan goedkoper, stuur jij jouw bezoeker in de goede richting om dat product te kopen. Een marketingterm hiervoor is cross selling. Het conversiedoel om de klant meer te laten kopen wordt hiermee verhoogd.

wederkerigheid1 

wederkerigheid2

  1. Toewijding en consistentie

Bij een online aankoop is het lastiger voor de bezoeker om in te schatten hoe een item bij hem of haar zal staan. Het is van belang om goede foto’s te plaatsen van het product. Om ervoor te zorgen dat de bezoeker een beter beeld van het product krijgt, is het goed om het product te fotograferen met een persoon erbij. Dit wordt niet bij elk product gedaan van Google. Het is verstandig voor de your.googlemerchandisestore.com om daar consistent in te blijven.

 

  1. Sociale bevestiging

Veel mensen lezen een online review. Het is van belang om als website een review functie te hebben. Bij your.googlemerchandisestore.com kan je een review plaatsen op de website en op Twitter. Helaas zijn er geen opmerkingen te vinden op de website van vorige bezoekers die een aankoop hebben gedaan. Het is verstandig om dit toe te passen op de website. Naast het geven van een review is het ook verstandig om een ranking te maken. Zo kunnen mensen aangeven hoeveel sterren zij het product geven.

social1

social2

  1. Autoriteit

De witte jas van de dokter is een signaal van betrouwbaarheid evenals het oordeel van de Consumentenbond. Keurmerken en certificaten van erkende instanties wekken vertrouwen en nemen onzekerheden weg. Hiermee kun je potentiële en bestaande klanten overtuigen.

Door mee te doen aan wedstrijden als “Webshop van het Jaar” kan je meer autoriteit uitstralen. Deze jury’s worden vaak gezien als autoriteiten die jouw webshop een goedkeuringsstempel geven. Ook kan je het logo van de Thuiswinkel Waarborg toepassen.

De Thuiswinkel Waarborg heeft aangetoond dat 72% van de online shoppers eerder koopt bij een webwinkel met het Thuiswinkel Waarborg. Daarnaast is aangetoond dat het keurmerk een spontane naamsbekendheid heeft van 90% en daarmee als “autoriteit” kan worden aangemerkt.

schermafbeelding 2019-01-20 om 11.44.41

fotometthuis

 

  1. Schaarste

Veel websites geven aan dat er nog maar een aantal producten op voorraad zijn. Zo laat your.googlemerchandisestore.com jou weten hoeveel producten er nog beschikbaar zijn. Dit kunnen zij wel wat opvallender doen. Zo kunnen ze de tekst groter maken en in een andere kleur.

schaarste1

schaarste2

  1. Sympathie

Sympathie is het mee kunnen leven  met iemand anders zijn verhaal. Zo kan er sympathie voor gevoelens of bepaalde gedachtegangen zijn of juist voor bepaald gedrag. Dit kan je ook overbrengen op een website. Zo kan your.googlemerchandisestore.com een Pinterest bord maken. Hier kunnen ze foto’s delen van de producten van Google. Op deze manier laat je ook aan je bezoekers zien hoe zij jouw producten kunnen gebruiken in hun eigen omgeving.

 

Kortom, your.googlemerchandisestore.comheeft een aantal verbeterpunten om aan te werken. Met kleine aanpassingen zal dit uiteindelijk zorgen voor meer aankopen en meer vertrouwen in de website.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s