Persuasive design redt uw website

on

Sam Friday is een fris nieuw merk in intimate apparel: underwear, lingerie en hangout wear. Sam vult het gat tussen oubollige, klassieke lngerie en jong, sportief underwear. Sam maakt modische, betaalbare, sexy en stylish intimates van hoge kwaliteit voor actieve vrouwen en mannen. Sam is jong, actief, ambities en zelfverzekerd. Sam Friday heeft in totaal zeven winkels en is erg actief op social media. Vooral de Instagram pagina is erg poplair. Sam verkoopt de meeste producten via de website. Alleen kan Sam Friday zich nog flink verbeteren op het gebied van persuasive design opde website

 

Schaarste

afbeelding1

Sam Friday maakt momenteel gebruik van de volgende actie. Maar het is soms handig om aan te geven wanneer deze actie eindigt. Zo motiveer je je klanten om nu gebruik te maken van de actie en dus niet te lang meer te wachten. Nu denken klanten waarschijnlijk ‘dat bestel ik van de week wel’. Met het aangeven van een einddatum push je je klanten om er nu gebruik te maken van de actie. Daarnaast is het voor veel klanten ook fijn om de voorraad te zien. Als er bijvoorbeeld nog maar een beschikbaar is, zullen ze het product sneller kopen dan dat er bijvoorbeeld nog tien beschikbaar zijn.

 

Wederkerigheid

2

Volgens Cialdini verwachten mensen iets terug wanneer ze iets geven. Voor een website is dit bijvoorbeeld mogelijk in de vorm van een nieuwsbrief. Sam Friday wil, net zoals elke website, dat klanten zich abonneren op de nieuwsbrief. Maar veel mensen willen dit niet. Ze willen niet overladen worden met e-mails en aanbieding. Het is daarom belangrijk om als bedrijf je bezig te houden met een manier om je klanten te motiveren om dit wel te doen. Sam Friday heeft onderaan de pagina een knop met ‘ontvang onze nieuwsbrief’. Niet veel mensen zullen op deze manier gemotiveerd raken om zich in te schrijven. Met bijvoorbeeld een groot bericht met ‘schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en krijg 20% korting op je eerst volgende aankoop’, zullen mensen veel gemotiveerder worden om zich in te schrijven.

 

Sociale bewijskracht

3

Een ander principe van Cialdini is sociale bewijskracht. Mensen zijn altijd opzoek naar bevestiging van anderen. Als anderen het positief beoordelen, zal het waarschijnlijk wel goed zijn. Ook dit is een principe waar Sam Friday rekening mee moet houden. Zo zou het voor klanten bijvoorbeeld een extra toevoeging zijn om op de product pagina recensies toe te voegen. Klanten vinden het namelijk fijn om van anderen te horen over bijvoorbeeld de kwaliteit van het product. Maar ook informatie over de maat en de prijs/kwaliteit verhouding.

 

Sympathie

4

Zoals al eerder besproken is, hechten mensen veel waarde aan de mening van anderen. Zo zou het voor klanten van Sam Friday een extra toevoeging kunnen zijn om hun aankoop bijvoorbeeld te delen met anderen. Zo zou het toevoegen van social media kanalen bij het afrekenen een leuke toevoeging kunnen zijn.

 

Autoriteit

5

Mensen doen graag een aankoop bij een vertrouwd bedrijf. Met het ruime aanbod aan webwinkels wordt het voor bezoekers steeds lastiger te onderscheiden welke sites goed zijn en welke niet. Het is daarom als bedrijf zijnde belangrijk om aan te tonen dat de winkel veilig is. Veel klanten zijn opzoek naar deze bevestiging voordat ze een aankoop doen. Het is daarom voor Sam Friday belangrijk om bijvoorbeeld het Thuiswinkel Waarborg logo duidelijk om de website te plaatsen. Hierdoor kunnen gebruikers in een oogopslag zien dat de website te vertrouwen is en zullen sneller een aankoop doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s