Hoe Nedermagic haar site kan redden

Voor mijn case study heb ik gekeken naar Nedermagic (www.nedermagic.nl), dit is een site waar je (onder andere) losse Magic kaarten, booster en accessoires kan kopen.

De eerste blik op de site is dit:

afb 1 homepage

Het conversiedoel van deze site is verkopen, ze willen alle kaarten, boosters, boosterboxes en accessoires verkopen. Ze willen dat de bezoeker overgaat tot het kopen van een product.

Homepage

In eerste instantie is het eerste wat ik zag het PostNL en het iDEAL logo, dit is goed, maar hier zouden ze voor extra vertrouwen ook een thuiswinkelwaarborg certificaat bij kunnen zetten. Dit zorgt voor meer vertrouwen bij de consument en hiermee kan je deze sneller over halen online aankopen te doen bij de site. Ook omdat je meteen ziet dat deze site niet beveiligd is en dus eigenlijk niet geschikt is om aankopen bij te doen, zou zo’n certificaat veel impact hebben. Dit klopt dan ook met het principe ‘Autoriteit’ van Robert Cialdini.

Winkelwagentje

Verder zit het winkelwagentje in het submenu, om mensen eerder tot aankoop over te laten gaan is het belangrijk dat deze meteen zichtbaar is dat mensen hier sneller naar toe kunnen gaan om hun aankoop te voltooien.

Dit zouden ze als volgt veel duidelijker kunnen maken:

winkelwagen

Door ervoor te zorgen dat dit makkelijker te vinden is, is de klant sneller geneigd wat te kopen. Als ze hier erg naar moeten zoeken haken ze sneller af en verliest Nedermagic deze bezoeker.

Productpagina, prijs, voorraad en toevoegen aan winkelmandje

Bij het zoeken naar een specfiek item (in dit geval Queen Marchesa) krijg je dit te zien:

marchesa 2

Deze pagina is zacht gezegd chaos, de informatie over de kaart is in het zelfde stuk als het commentaar van de community, hierdoor is het heel onoverzichtelijk.

Het is hier niet duidelijk waar je het kan toevoegen aan je winkelwagentje en er is ook geen duidelijke indicatie van de voorraad. Dit zouden ze al makkelijker kunnen maken door allereerst de achtergrond aan te pakken, dit zwarte is onduidelijk en hierdoor kan je veel niet goed lezen.
Ten tweede kunnen zij eenvoudig een knop maken om het toe te voegen, bijvoorbeeld een groen plus teken, en een overzicht van de hoeveelheid kaarten in voorraad. Dit haalt mensen ook weer over om een kaart meteen te kopen, als er te zien is dat er maar weinig op voorraad zijn. Dit wordt dan ook weer bevestigd door het begrip ‘Schaarste’ van Robert Cialdini.

Ook is de prijs nergens te vinden, dit kunnen ze ook eenvoudig aangeven bij de hoeveelheid.

kaart

Pop-up functie

Een ander advies voor het eenvoudig vinden van kaarten is een pop-up functie waarbij je meteen ziet of er voorraad is en wat de prijs is, zonder de huidige pagina te hoeven verlaten, dit bespaart de bezoeker wacht-/laad tijd waardoor deze makkelijker over te halen is over te gaan tot conversie.

Verlanglijstje

Daarnaast zouden ze een verlanglijst functie kunnen implementeren waarmee de bezoeker nogmaals terug kan komen om eventueel een andere keer over te gaan tot aankoop.

Dit zou er zo uit kunnen zien:

verlanglijstje 2.0

Prijsvergelijking

Een prijsvergelijkingsoptie kan laten zien dat de kaarten bij Nedermagic het goedkoopste zijn, waarmee de klant ook sneller overgehaald wordt om deze kaart of kaarten bij Nedermagic te kopen en niet bij een concurrent. Dit zou er zo uit kunnen zien:

prijsvergelijking

Misschien heb je dit ook nodig?

Een ander advies om klanten over te halen meer te kopen is een ‘misschien heb je dit ook nodig’ functie.

Als er bijvoorbeeld meerdere kaarten in het winkelmandje gedaan worden, kunnen er bij de volgende kaart een aantal bijproducten aangeboden worden zoals; card sleeves (beschemhoesjes voor de kaarten) en deckboxes (om de kaarten in te bewaren), deze zijn namelijk nodig voor het maken van een deck. De bezoeker voelt zich persoonlijk benaderd en is door deze persuasieve techniek eerder geneigd deze bijpassende producten ook in het winkelwagentje toe te voegen.

Dit zou er als volgt uit kunnen zien:

misschien heb


Deze punten zouden ze als eerste aan moeten pakken om ervoor te zorgen dat de conversiedoelen bereikt kunnen worden en om meer producten te verkopen. Ook krijgen ze door het verbeteren van deze punten meer klanten en terugkerende klanten.

Bedankt voor het lezen!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s