Hoe de webshop van Melvinsi.nl kan optimaliseren

Melvinsi Fashion (www.melvinsi.nl)

Melvinsi Fashion is een webshop die stijlvolle kleding verkoopt voor mannen met een maatje meer. De webshop is er echt alleen op het internet, want Melvinsi Fashion heeft geen fysieke winkels.

 1. Conversiedoelen

Nadat je www.melvinsi.nl intypt in een zoekmachine kom je op de homepagina terecht. Twee conversiedoelen komen direct aan bod. De eerste is overduidelijk: Melvinsi wilt dat jij je aanmeldt voor hun nieuwsbrief. Door middel van een mooie tekst, ‘10% korting!’, hopen zij dat jij je aanmeldt. Een ander conversiedoel is het verkopen van producten. De website is immers een webshop en zij doen er alles aan om jou aan te zetten tot actie.

 1. HomepageScreenshot 2019-01-20 at 15.29.37.png
 • Nieuwsbrief

Het kader met ‘Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!’ neemt al bijna één vierde van de webpagina in. Melvinsi doet zijn uiterste best dat jij deze melding ziet (je kunt er niet eens omheen) en je aanmeldt.

 • Logo

Het logo linksboven in de hoek is nogal dubbelop. Het kleine logo hadden zij beter kunnen schrappen, want deze is echt overbodig. Het grote logo laat veel duidelijker zien op welke website jij bent. Helaas kan je alleen uit de tekst van het logo opmaken dat het om ‘fashion’ gaat, maar dit komt jammer genoeg niet terug als vorm in het logo.

 • Flavicon

Wat Melvinsi Fashion goed heeft gedaan is het kleine logo toepassen als flavicon in de browserbalk. Ookal is dit goed bedacht, de twee initialen in het wit zijn heel slecht te lezen. Het kleine logo is hier te zien als flavicon:

Screenshot 2019-01-20 at 16.03.08.png

 • Menu

Melvinsi hanteert twee menu’s en dat is echt totaal niet nodig.

Screenshot 2019-01-20 at 16.25.50.png

In het eerste menu hebben ze zelfs nog een homeknop, maar het logo linksboven neemt die rol al op zich. Daarnaast hebben ze een kopje met NIEUW!, maar deze valt niet extra veel op. Ze zouden hier beter een aparte knop voor kunnen maken.

Screenshot 2019-01-20 at 16.42.41.png

Het tweede menu is ook apart. Waarom laat je mensen niet zoeken op het product wat ze willen vinden en geef je ze daarna de keuze om de maat aan te klikken. Ook de uitleg van de maattabel kan een aparte knop krijgen.

 • Winkelwagentje

Rechtsboven in de hoek zie je duidelijk, in een andere kleur aangegeven, een winkelwagentje staan. Dit winkelwagentje laat zien wat Melvinsi wilt: dat jij overgaat tot actie en iets koopt.

 • Unique selling points

Screenshot 2019-01-20 at 16.25.05.pngHelemaal bovenin de webshop zie je vijf unique selling points aangegeven. Dit doet Melvinsi Fashion goed, want zij laten je in één oogopslag zien wat zij jou allemaal kunnen bieden. Zo hebben ze alle maten voor dezelfde prijs, hanteren ze gratis verzenden vanaf 30 euro en ook gratis retourneren. Daarnaast geven ze jou 100 dagen bedenktijd geven en heb je je product de volgende dag in huis als je voor 20.00 besteld, maar dan moet je wel in Nederland wonen.

Screenshot 2019-01-20 at 16.47.23.pngHelaas is er onderaan de pagina op mysterieuze wijze ineens één unique selling point verdwenen. Dit is slordig gedaan en zou aangepast moeten worden. Nu krijg je de indruk dat ze de ‘Voor 20.00 besteld, morgen in huis’ niet kunnen waarmaken.

 • Vertrouwelijk

Screenshot 2019-01-20 at 16.46.53.png

In eerste instantie zie je helemaal geen betalingsmogelijkheden, reviews of thuiswaarborg-merk staan. Dit kan Melvinsi beter bovenaan de pagina zetten in plaats van helemaal onderaan. We analyseren websites namelijk in de vorm van een Z of F, dus we bekijken de onderkant van een pagina vaak pas aan het eind.

 1. Productpagina
 • Productomschrijving

Screenshot 2019-01-20 at 16.59.40.png

De productomschrijving is overal aanwezig, maar is echt maar het minimale van wat er kan staan. In de productomschrijving staat niet van welk materiaal het is gemaakt. Wil je dit zien, dan moet je verder naar onder scrollen. Het zou verstandig zijn als alle gegevens, denk aan artikelnummer en materiaal, direct bij de productomschrijving te beschrijven.

 • Prijs

De prijzen zijn over het algemeen prima, want ze vallen op. Wanneer je onder het kopje SALE in het menu kijkt, stuit je overigens op een tekortkoming.

Screenshot 2019-01-20 at 17.00.45.png

Je ziet nergens aangewezen staan hoeveel het product voorheen kostte en hoeveel het nu dan kost in de sale. Een erg slordige fout vind ik dit. Dit kan gemakkelijk aangepast worden en dit zal er ook echt bij moeten.

Screenshot 2019-01-20 at 17.01.02.png

Zelfs ingezoomd op een product zie je de vorige niet-sale prijs geeneens.

 • Voorraad

Screenshot 2019-01-20 at 16.54.46.png

De voorraad van producten staat zeer slecht aangegeven. De webshop geeft alleen aan wanneer er een product uitverkocht is (grijs), op voorraad is (groen) of wanneer de levertijd vertraagd is (oranje). Er staat nergens vermeld waarom bij sommige producten de levertijd langer is en hoeveel voorraad er van bepaalde producten nog is.

Screenshot 2019-01-20 at 17.04.12.png

Een handige extra toevoeging zou zijn ‘Stuur mij een e-mail wanneer het product weer op voorraad is’. Op deze manier combineer je beide conversiedoelen van de webshop.

 • Toevoegen aan winkelwagen

Screenshot 2019-01-20 at 17.10.12.pngVoordat ik iets wil toevoegen aan mijn winkelwagentje, wordt de prijs aangegeven. Melvinsi zet duidelijk de nieuwe prijs neer wanneer je als aantal ‘twee’ hebt ingevuld.

Screenshot 2019-01-20 at 17.10.55.png

Helaas staat er niet duidelijk aangegeven dat je ook echt daadwerkelijk twee items toevoegt, wanneer je je items toevoegt aan je winkelwagen. Je ziet pas dat je twee items in je winkelwagen zit als je klikt op Verder winkelen of Winkelwagen. Dit is echt maar een kleine ingreep die al veel kan doen voor extra conversie.

 1. Betalen

Screenshot 2019-01-20 at 17.06.02.png

Ik heb zojuist drie items in mijn winkelwagentje gestopt. Eén item is binnen 4-7 werkdagen leverbaar en een ander item is direct leverbaar. Het ziet er nu naar uit dat ik de gehele bestelling pas binnen 4-7 werkdagen thuis geleverd krijg. Melvinsi geeft namelijk niet de indruk dat de polo’s die direct leverbaar zijn morgen daadwerkelijk thuis zijn. En dit terwijl zij duidelijk op de website aangeven: ‘Voor 20.00 besteld, morgen in huis’. Dit is dan ook een zeer groot verbeterpunt.
Wat Melvinsi goed heeft gedaan is direct een overzicht tonen met de totaalprijs. Nu hoef je niet tot het einde, na het invullen van al je contact- en adresgegevens, in spanning te wachten om te zien hoeveel er nog bij komt qua verzendkosten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s